Annonce
OB

OB slår tilbage tirsdag aften: Henter afløser for Kadrii

Sønderjyskes Mart Lieder kommer formentlig til OB allerede om få¨timer, hvis de sidste forhandlinger falder på plads. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Det er tilsyneladende Sønderjyskes angriber Mart Lieder, som OB inden så længe henter allerede nu i stedet for Bashkim Kadrii.

(opdateret med Anders K. Jacobsens ophævelse af sin OB-kontrakt kl. 21.00)

FODBOLD: Det er tilsyneladende Mart Lieder fra Sønderjyske, som OB vil hente allerede her tirsdag aften i stedet for solgte Bashkim Kadrii.

- Vi slår tilbage senere i aften og henter en angriber i stedet for Kadrii, sagde en højtstående OB-leder for få minutter siden til Sport Fyn uden at nævne navnet Mart Lieder, som bold.dk nu bringer i spil.

Der er kun formaliteter tilbage inden en sådan handel skulle falde på plads. OB har jo allerede sikret sig Lieder fra sommer, så OB har formentlig skulle lægge et par hundrede tusinde ekstra for at få ham allerede nu.

Til gengæld er Sønderjyske i en situation, hvor der er brug for en erstatning og det kunne sagtens være Anders K. Jacobsen, som OB har givet frit lejde til at finde en anden klub og ved 21-tiden meldte OB, at Anders K. Jacobsens kontrakt var ophævet.

- Anders har været en god mand for OB gennem snart fem år og har altid givet sig 100 % for klubben. I de seneste sæsoner er han gledet ud af startopstillingen, og der er flere foran ham i den offensive række. Derfor er det bedre, at han får tid til at finde nye udfordringer, og vi er sammen blevet enige om at ophæve kontrakten nu. På den måde kan Anders helt frit forhandle med en anden klub og skal ikke eventuelt vente til sommer med et skifte, hvor han er transferfri.

- Gennem hele perioden uden så mange spilleminutter har Anders opført sig professionelt og har aldrig pebet over at være sat udenfor eller spillet på reserveholdet. Han er mødt til træning med samme seriøse indstilling hver dag og har knoklet for klubben. Samtidigt har han ærligt givet udtryk for, at der var andre foran ham, og at han bare måtte kæmpe endnu hårdere for spilletid. Det afføder enorm respekt fra klubbens side, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden og håber, at han finder en ny klub snart, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

De to klubber mangler de sidste små detaljer for, at transferen af Mart Lieder bliver en realitet, og den 29-årige hollænder, der oprindeligt skulle være skiftet transferfrit til sommer, ventes efter planen at blive præsenteret senest onsdag og måske allerede tirsdag aften.

Inden Mart Lieder skiftede til Sønderjyske, spillede han i FC Eindhoven, hvor han scorede 30 gange i 31 kampe i sin sidste sæson. Hollænderen Lieder bor i Odense sammen med sin kæreste Tess Westers fra Odense Håndbold og det hollandske verdensmesterhold.

I denne sæson er det blevet til seks Superliga-mål og fire oplæg i 20 kampe for Sønderjyske.

Hvis Mart Lieder hentes, så må man formode, at OB venter med at hente Emmanuel Sabbi allerede nu og venter til sommer. Sabbi har allerede kontrakt med OB pr. 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce