Annonce
OB

OB slået i finalen efter ballade

Hans Christian Bernat havde mange store redninger under stævnet som her mod AGF. Foto: Birgitte Carol Heiberg
OB rejste sig efter skidt start ved indestævnet, hvor ballade mellem Brøndby- og AGF-fans var ved at ødelægge festen.

FODBOLD: Det endte i slagsmål og ballade, da Brøndbys og AGF's fans partout skulle forlade Jyske Bank Arena på samme tid. Det skæmmede stævnet, men det lykkedes dog til sidst at få afviklet finalen mellem OB og de forsvarende vindere fra AaB.

Her var OB kommet i menneskehænder og tabte 6-3 efter hurtigt at have været bagud med 4-1. De nordjyske teknikere var stævnets bedste hold med Kasper Kusk, Patrick Kristensen, Patrick Olsen og især den unge Gabriel Christensen.

Derfor kunne Julius Eskesen da godt være stolt over sit drøn fra midten af banen helt op i krydset til 4-2. Måske stævnets flotteste.

Øens Hold med indendørs-specialisterne overtrumfede ellers fra start "storebror" OB, der ikke fik bragt fysik nok ind i kampen. Det var Næsby-keeper Jeppe Kirk med til at tage af med sine aktive del i spillet med bolden, mens Hans Christian Bernat i den anden ende holdt sit hold inde i kampen med sine redninger.

Jonas Villemoes fra Otterup scorede til 1-0 efter en fiks hjørnesparks-bold fra Marcus de Claville, inden Mikkel Hyllegaard støvede Oliver Lunds skud mod banden op til 1-1. Men OB blev sat under pres og lavede mange fejl, så Thomas Broe fra TPI scorede sejrsmålet efter en returbold.

OB åd sig ind i turneringen, mens Øens Hold mistede pusten og til sidst tabte 4-0 til Brøndby. Mens tilhængerne sang "Lorte-Aarhus" var OB nede 2-0 mod AGF, men endte med at vinde 5-4 efter amerikanske straffespark. OB kom foran 3-2 på mål af Mikkel Hyllegaard, Mathias Greve og Jonathan Harboe i en meget intens kamp, hvor Claus Bo Larsen havde sit at se til.

Da Greve havde udlignet til 4-4 på straffesparkene brændte AGF, og så satte Anders K. Jacobsen bolden i kassen til sejrsmålet på 5-4.

Øens Hold var ved at folde et Mark Tubæk-show ud mod AGF men endte med at tabe 4-3, da Tubæk selv brændte det sidste straffespark.

OB skulle i sidste gruppekamp mod Brøndby bare bruge et point, som OB fik ved at spille 1-1 i den ordinære kamp inden de amerikanske straffespark. OB kom bagud 1-0, men en af stævneprofilerne Mathias Greve udlignede fra en spids vinkel.

Issam Jebali blev folkets helt, da han på sit straffespark fik kørt den fynske målmand Mads Hermansen helt og aldeles af fodfæstet. Men OB fik kun et point, fordi Anders K. Jacobsen brændte til sidst, men finalen var hjemme.

Og så gik Brøndby-fansene amok. Hele aftenen havde de stået model til modstand fra alle andre fans. Det var for meget. Åbenbart.

Annonce
Mathias Greve var ikke helt tilfreds med den fynske dommer Peter Rasmussen efter nederlaget mod Øens Hold. Til venstre er det Mark Tubæk og til højre Issam Jebali. .Foto: Birgitte Carol Heiberg
Da Brøndby var slået ud, endte det hele i ballade og slagsmål. Foto: Birgitte Carol Heiberg
KMD Cup, indendørsturnering med Superliga.hold, OB.AAB, AGF og Brøndby. OB tabte til AAB og blev nr to.Foto: Birgitte Carol Heiberg
KMD Cup, indendørsturnering med Superliga.hold, OB.AAB, AGF og Brøndby. OB tabte til AAB og blev nr to.Foto: Birgitte Carol Heiberg
KMD Cup, indendørsturnering med Superliga.hold, OB.AAB, AGF og Brøndby. OB tabte til AAB og blev nr to.Foto: Birgitte Carol Heiberg
KMD Cup, indendørsturnering med Superliga.hold, OB.AAB, AGF og Brøndby. OB tabte til AAB og blev nr to.Foto: Birgitte Carol Heiberg
KMD Cup, indendørsturnering med Superliga.hold, OB.AAB, AGF og Brøndby. OB tabte til AAB og blev nr to.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce