Annonce
Sport

OB skriver med Grytebust-afløser

Mande Sayouba hedder den nye keeper. Her er han under træningen i Stabæk. Foto: Knud Bjerke/Budstikka.

Stabæk bekræfter, at målmanden Mande Sayouba har lavet en fire-årig kontrakt med OB

FODBOLD: Så er det bekræftet.

OB får ny målmand i stedet for Sten Grytebust. OB har skrevet en fire-årig kontrakt med Mande Sayouba, der har stået på mål i seks år norske Stabæk.

- Mande er glad for overgangen, men samtidig vemodig. Han har haft en fantastisk tid i Stabæk. Det er klubben, som har gjort ham til den, han er i dag, siger hans rådgiver Jack Karadas til avisen Budstikka.

OB og Stabæk er blevet enige om at udbetale kompensation til målmanden fra Elfenbenskysten. Han havde yderligere et halvt år tilbage af sin kontrakt, men OB vil have ham nu, fordi Sten Grytebust sælges til udlandet, erfarer Sport Fyn. Sayouba har stået i Stabæk siden 2012.

Endnu er det ikke officielt, hvor Grytebust skal hen, men Sten Grytebust står formentlig sin sidste kamp for OB på søndag mod FC Midtjylland.

Mande Sayouba var i Ådalen forleden og ordne de sidste formaliteter: Næsten samtidigt blev rygterne om, at Sten Grytebust skulle til en spansk klub intensiveret. Den oplysning er endnu ikke bekræftet. Tidligere har også tyskere, Groningen og Vitesse Arnhem været på rygtebørsen sammen med Brøndby og endda FC Midtjylland.

I sine syv sæsoner i Stabæk har Sayouba oplevet både op- og nedture. Højdepunktet for den 25-årige og 1,93 meter høje afrikaner var at blive udtaget til Elfenbenskystens VM-trup til Brasilien i 2014. Men omvendt har Stabæk afprøvet flere andre målmænd i Sayoubas tid i klubben, hvor den tidligere OB'er Håkon Skogseid også spiller.

Ifølge norske medier har denne sæson båret præg af, at Mande Sayoubas udvikling er stagneret. Han har haft flere skovture, der har ført til farlige situationer i kamp efter kamp, meddeler mediet "Budstikka".

Efter 34 indkasserede mål i 17 runder. De mål skyldes langt fra alle Sayouba, men det var Marcus Sandberg, som vogtede buret for Stabæk mod Rosenborg i søndags. Sandberg fik ros for sin ro og trygge ageren i den kamp.

Sayoubas sidste kamp for Stabæk blev nederlaget med 3-1 til Sarpsborg.

.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce