Annonce
OB

OB skriver kontrakt med ung Assens-dreng

18-årige Christian Vestergaard har netop gennemgået en korsbåndsoperation. Foto: ob.dk.
Den 18-årige stopper Christian Vestergaard får 2021 ud.

FODBOLD: OB's ungdom råder over en del store og unge stoppertyper som Daniel Obbekjær, Teítur Magnússon og den 18-årige Christian Vestergaard, som klubben nu har skrevet en halvanden år lang kontrakt med fra sommeren 2020.

Assens-drengen har været alvorligt skadet, men er kommet stærkt tilbage og i stedet over OB nu at sende Daniel Obbekjær til udlandet.

Han er fast mand på klubbens U19-hold, der topper ligaen og som blot har lukket fire mål ind i 12 kampe.

- Christian har gennem en længere periode vist, at han spiller på et meget højt niveau på vores U19-hold. De ligger suverænt nummer et, og Christian har været en fast klippe i forsvaret. Han er en spiller med et stort potentiale for OB, og vi finder det kun naturligt at rykke ham op i førsteholdstruppen. Han blev fundet i Assens via vores gode samarbejde i Øens Hold, og vi er glade for, at dette endnu engang har ført til, at en spiller havner i vores superligatrup.

- Han har lige gennemgået en succesfuld operation i sit korsbånd, men vi tror så meget på ham, at vi gerne venter på, at han er klar efter sin genoptræning, siger sportsdirektør Jesper Hansen i en pressemeddelelse.

Selv siger Christian Vestergaard om sin nye kontrakt:

- Det er noget helt specielt for mig. Jeg har været i klubben, siden jeg kom til som 13-årig, og jeg har fået min fodboldmæssige uddannelse i OB. Jeg kender derfor klubben og ved, hvad der kræves for at spille her. Jeg har altid haft stor kærlighed til OB, som bare er min klub.

Christian Vestergaard startede karrieren i Assens FC, inden han kom til OB som U14-spiller og blev rykket op i U19-truppen i sommeren 2018. Han har tidligere spillet både U16 – og U17-landskampe og været udtaget til U18-landsholdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce