Annonce
OB

OB skidter igen hjemmesejr væk

Skaden er sket to minutter ind i overtiden. Sønderjyske har scoret efter en halvklaring af Oliver Christensen. Jens Jakob Thomasen, Ryan Johnson Laursen og Sveinn Aron Gudjohnsen græmmes. Foto: Scanpix
Skæbnen var hård ved OB, der to minutter ind i overtiden smed to point efter Oliver Christensens halvklaring.

Fodbold: Det er muligt, at Sønderjyske er tophold.

Det er også helt fortjent, fordi sønderjyderne lige nu har fundet en måde at spille på, som passer til holdet og deres kompetencer og det er i al sin væsentlighed, hvad spillet drejer sig om.

Men det er den slags hold, som OB skal vinde over, hvis fynboerne vil kalde sig top 6-hold. Det er  da flot at slå et FCK-hold under afvikling, men så skal der altså mere end to point til i hjemmekampene mod Vejle, Nordsjælland og Sønderjyske oven i hatten.

Annonce

Det er jo ikke de hold, som kendetegner den ypperste top i tabellen og nu er kravet sejr i Randers fredag aften og dybest set endnu en mod AaB hjemme, hvis ikke der skal hentes en sejr mod Midtjylland eller FCK inden jul for bare at hænge på.

OB-Sønderjyske blev ingen reklame for fodboldspillet, fordi sønderjyderne pakker sig med stor overbevisning i en sådan grad, at fynboernes manglende konsekvens i afslutningerne blev afsløret igen.

Issam Jebali har ingen steder at løbe hen, når han end ikke kan løbe dybt, Mads Frøkjær gør tingene rigeligt komplicerede og ja Emmanuel Sabbi arbejder hårdt og ser farlig ud, men vil af og til også redde hele verden ene mand i stedet for at fastholde angrebs-strukturen.

Anførers comeback

OB tog fat i bolden og det var en god idé at lade Janus Drachmann få comeback, så Jens Jakob Thomasen kunne bruge tiden og evnerne på at fordele boldene. Men det blev hele tiden blot ved lige-ved-og-næsten aktioner eller forsøg fra distancen.

Den statistiske sandhed endte jo med at blive sådan, at Jens Jakob Thomasens mål til 1-0 med syv minutter igen var OB's første forsøg indenfor rammen.


Sabbi arbejder hårdt og ser farlig ud, men vil af og til også redde hele verden ene mand i stedet for at fastholde angrebs-strukturen.


Her var der til gengæld tale om en fin detalje, fordi alle forventede et hjørnespark fra Troels Kløve direkte ind i hovederne på uhyrerne Ayo Okosun og indskiftede Sveinn Aron Gudjohnsen. I stedet blev kuglen spillet kort til Mads Frøkjær-Jensen, der fandt Thomasen i halvbuen - 1-0 - og på det tidspunkt lignede det sejrsmålet.

Det ændrer ikke ved, at Alexander Bah havde haft en friløber, som Oliver Christensen dygtigt afviste og et hovedstød som østrigske Philipp Schmiedl ikke fik kraft nok på, så OB-keeperen kunne vifte den væk. Og kort før pausen var Kasper Larsen centimeter fra lave selvmål, da Anders K. Jacobsen kom næsten fri.

Oliver Christensen stod en fin kamp ind til overtiden og man behøver ikke at klandre den nybagte landsholdskeeper for sønderjydernes udligning. Men vil det ikke så lang tid inde i overtiden være bedre at puffe bolden ud til hjørnespark, når man nu vælger ikke at forsøge at holde bolden?

Der et stadig et læringsrum at besøge.

Annonce

Mere tydelige

OB har masser at tænke over, når nu man ser ud som et godt fodboldhold i lange perioder mod Sønderjyske, som bare har en mere tydelig spillefacon end hjemmeholdet.

Ayo Okosuns hovedspil blev sat for lidt i scene og hans tilstedeværelse vil blive et dilemma for holdet, fordi han skal bruges i feltet.

OB var dygtig til et par gange at smide nogle bolde modsat diagonalt i feltet, hvor eksempelvis Ryan Johnson Laursen kom løbende men uden at være i stand til at behandle bolden ordentligt. I mange tilfælde turde fynboerne heller ikke hurtigt nok at vende bolden ud til Jørgen Skjelvik, der på grund af gæsternes voldsomme sideforskydning havde en tønde land at løbe på, fordi Alexander Bah nærmest stod i midten af banen.

Skjelvik havde tilløb til de rigtige ryk, men der blev generelt for trangt for OB'erne, der ikke fandt en formel, hvorefter der kunne spilles mere direkte.

Mads Frøkjær-Jensen var lige ved at få 7-tal i karakterbogen, men den sidste selvtillid mangler også hos ham for tiden og Jakob Michelsen skal nu igen tænke over, om han vil fortsætte med 4-3-3 også mod Randers, der også vil vente på omstillinger og stå kompakt.

Det er også modigt at starte med Troels Kløve på bænken, fordi han trods alt har en løbekapacitet, der er brug for. Lige nu leder OB efter manden med det særlige og det kan ende med at koste for fynboerne, hvis han findes for sent.

Med et nederlag i Randers smuldrer drømmene alt for tidligt. Det er de barske kendsgerninger.

Kampen Kort

Superligaen, OB-Sønderjyske 1-1 (0-0)

1-0 Jens Jakob Thomasen (83) får bolden fra Mads Frøkjær-Jensen efter et kort hjørnespark og sparker bolden ind ved stolpen, 1-1 selvmål Jens Jakob Thomasen (90+2). da Stefan Gartemann er over riposten fra Oliver Christensen på Emil Frederiksens skud-

Advarsler: Jørgen Skjelvik, OB (49), Alexander Bah, Sønderjyske (86), Sveinn Aron Gudjohnsen, OB (87), Viktor Ekani, Sønderjyske (90+4).

OB (4-3-3) OIiver Christensen - Ryan Johnson Laursen, Kasper Larsen, Jeppe Tverskov, Jørgen Skjelvik - Ayo Okosun, Janus Drachmann (64. Troels Kløve), Jens Jakob Thomasen - Emmanuel Sabbi (78. Sveinn Aron Gudjohnson), Issam Jebali (78. Aron Elís Thrandarson), Mads Frøkjær-Jensen.

Sønderjyske (3-4-3) Lawrence Thomas - Patrick Banggaard (86. Pierre Kanstrup), Stefan Gartenmann, Philipp Schmiedl - Alexander Bah, Victor Ekani, Julius Eskesen, Marc Dal Hende - Jeppe Simonsen, (26. Rasmus Vinderslev), Anders K. Jacobsen (65. Peter Christiansen), Rilwan Hassan (65. Emil Frederiksen).

Bedste spillere:   OB:  Jens Jakob Thomasen Sønderjyske: Victor Ekani

Dommer: Jakob Kehlet - karakter: 2 - mangler lidt fingerspidsfornemmelse.

Tilskuere: 400

Næste kamp: Fredag 19.00, Randers FC-OB

Karakterer: OIiver Christensen 7 - Ryan Johnson Laursen 4, Kasper Larsen 4, Jeppe Tverskov 7, Jørgen Skjelvik 4 - Ayo Okosun 4, Janus Drachmann 4, Jens Jakob Thomasen 7- Emmanuel Sabbi 4, Issam Jebali 02, Mads Frøkjær -Jensen 4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce