Annonce
OB

OB skal til at hjælpe sig selv

Sportsredaktør Leif Rasmussen

OB lever livet farligt. Det bliver ikke ved at gå og på søndag mod Lyngby, kan kun fynboerne hjælpe sig selv.

Efter endnu et skuffende resultat fik OB hjælp af Sønderjyske, der selv fik luft ved at vinde 1-0 i Lyngby efter et rødt kort før pausen til hjemmeholdet.

Det fastholdt OB's afstand på fem point ned til Lyngby og nedrykningsstregen. Nu taler ingen længere om syvendepladsen. Ganske enkelt fordi OB ikke har niveau til den placering, selv om klubben har meldt noget andet ud.

Annonce

Anfører Janus Drachmann havde netop pointeret, hvor vigtig det er at komme foran 1-0 i de her kvalifikationskampe.  Og så laver Ryan Laursen som for nylig i en hjemmekamp en fejl præget af letsind ved sidelinjen og så er OB bagud 1-0. Forleden slap han med skrækken.

I søndags begik Sayouba Mandé en afgørende fejl, der kostede to point mod Sønderjyske.


Skal man så ikke bare starte med Ayo Okosun på banen og erkende, at hans luftstyrke skal udnyttes ved dødbolde?


Men OB har ikke den bragende offensiv, der bare slår igen, når den slags sker. Det er umådeligt svært for fynboerne at skabe noget afgørende i åbent spil snart sagt ligegyldigt, hvem der spiller i front. Selv om der var chancer i Aalborg.

Og så er man tilbage ved dilemmaet. Skal man så ikke bare starte med Ayo Okosun på banen og erkende, at hans luftstyrke skal udnyttes ved dødbolde? Begge mål i Aalborg var resultatet af Okosuns specialstyrke.

OB bevæger sig mellem landminer lige nu. Oliver Christensen er langtidsskadet og hverken Janus Drachmann eller Aron Elís Thrandarson bliver klar til gyserkampen mod Lyngby. Det vil give problemer med tyngden på midtbanen, men til gengæld er Jeppe Tverskov tilbage og det er stadig ikke forbudt at bruge ham på den centrale midtbane.

Troels Kløve var tilbage og tilførte holdet noget energi, men også han trænger til at score på en åben chance, som den han formøblede ved at flugte direkte på Jacob Rinne.

Det bliver snert for Michael Hemmingsen, som efter sin indledende sejr i grundspillets sidste kamp i Aalborg ikke siden har fundet sejrens sti i kvalifikationspillet. Det er stærkt bekymrende, og det projekt kan ikke tåle et nyt nederlag på søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce