Annonce
OB

OB skal tænke sig grundigt om

Sportsredaktør Leif Rasmussen
Annonce

Røgen har lagt sig i Ådalen og spillerne er sendt på ferie på et tidspunkt, hvor man normalt ville være i gang med den nye sæson.

Men corona-virussen har vendt op og ned på alting i 2020 og derfor begynder den kommende sæson først den 13. september og så går det over stok og sten til den 20. december inden en vinterferie frem mod en hjemmekamp mod Lyngby onsdag den 3. februar.

Selv om deltagelsen i Europa-finalen mod AGF var et gedigent plaster på et eftertrykkeligt misset medaljeslutspil, så går Jakob Michelsen ind til sin tredje sæson med et klart krav om at få OB med i top seks i denne sæson, hvor der ikke vil være lang afstand mellem at være i nedrykningsfare og med i det gode selskab.

OB kommer samtidig ind i den sæson, hvor ledelsen skal afgøre, om man skal forlænge med Jakob Michelsen. Hvis man tror så meget på træneren, så ville det være godt for alle parter at forlænge nu for at sikre kontinuitet.

Jo længere man venter for at se, hvordan det nu går, jo mere uroligt kan der blive både internt og eksternt.

Jakob Michelsen har allerede fra første træningsdag store udfordringer. Hvis man overhovedet tør drage konklusioner ud fra AGF-kampen, så har unge folk som Max Fenger, Mikkel Hyllegaard og Mads Frøkjær-Jensen stadig et nøk, før de kan blive helt afgørende i den slags kampe med endnu større fysik og intensitet.

De langtidsskadede Janus Drachmann, Alexander Juel Andersen og Mart Lieder skulle gerne være klar til første træningsdag, men det er jo langt fra sikkert. Og hvad med Ryan Johnson Laursen?

På papiret har OB et arsenal af angribere og der kan ske udskiftninger så snart det skal være. På grund af de helt specielle omstændigheder har transfervinduet være åbnet siden den 16. juli og lukker første den 5. oktober - godt tre uger henne i Superliga-turneringen.

OB har Mart Lieder, Issam Jebali, Sander Svendsen, Mikkel Hyllegaard og Rasmus Nissen. Emmanuel Sabbi har spillet højre kant i 4-4-2 i Hobro, men hvor skal han passe ind i 3-5-2-systemet, som OB ofte praktiserer. Det kan enten være på en 8'er-position eller som hængende angriber.

Alt tyder på, at OB afhænder mindst en angriber og på det seneste har topscorer Sander Svendsen set ud til at være godt nede i hierarkiet efter Mikkel Hyllegaard og Max Fenger, som er kommet fra baghjul i lyset af især Mart Lieders skade.

OB skal jo også helt kynisk vurdere, om Lieder overhovedet kan bidrage med de kompetencer, han er købt med. Issam Jebali skal også komme med mere, end han hidtil har vist. Ellers vil også han blevet vejet og vurderet en ekstra gang.

De nye unge Tarik Ibrahimagic, Christian Vestergaard og Rasmus Nissen vil i første omgang næppe blive brugt ret meget på Superliga-holdet, men har også Youth League at se frem til fra 1. oktober mod store internationale modstandere.

Derfor vil OB utvivlsomt være pisket til at kigge på markedet for defensive midtbaneopryddere.

Janus Drachmann har været ukampdygtig stort set siden han slæbte sig igennem efteråret med betændte akillessener, så man må stille et stort spørgsmålstegn ved anførerens mulighed for at komme tilbage på topniveau fra første fløjt.


OB skal jo også helt kynisk vurdere, om Lieder overhovedet kan bidrage med de kompetencer, han er købt med. Issam Jebali skal også komme med mere, end han hidtil har vist. Ellers vil også han blevet vejet og vurderet en ekstra gang.


Jens Jakob Thomasen er en anden type og har også en skadeshistorik, som skriger på en ny investering til den styrende position på den centrale midtbane.

Jørgen Skjelvik er lejet fra LA Galaxy og har ikke travlt med at forlænge med OB, hvor lejeaftalen udløber den 31. december. I september sidste år oppebar han ifølge officielle MSL-papirer en årslån på 6,3 millioner kroner som en af de bedst betalte udlændinge i amerikansk fodbold. Mathias Jørgensen stod der til en årsløn på 1,7 millioner kroner hos New York Red Bulls.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce