Annonce
OB

Genlæs liveblog og se videoanalyse: OB havde føringen - men tabte kampen


FODBOLD: OB har for første gang siden april tabt to Superliga-kampe i træk og skal på tavlen nu i Horsens fra kl. 14, hvis ikke fynboerne skal miste grebet om top seks-placeringerne.

Vanen tro har ob.dk lagt et røgslør ud over den endelige trup og sendt en trup ud med spillere, der ikke er i stand til at spille fra start. OB-truppen skal indikere, at det endnu ikke er afgjort, om Jeppe Tverskov, Ramon Leeuwin og Jens Jakob Thomasen er i stand til at spille.

Jens Jakob Thomasen har måske en fair chance, og lovede allerede for en uge siden, da han sad over mod FC Midtjylland, at han ville være klar mod Horsens.

I forvejen har Troels Kløve og Ryan Johnson Laursen været ude af holdet i mange, mange uger og er også med i den udvidede trup.

Bashkim Kadrii er fynboernes klart stærkeste våben og han har scoret i fire kampe i træk.

Den tidligere OB-forsvarer Alexander Ludwig har karantæne hos Horsens.

Annonce
Bashkim Kadrii, OB i aktion i 3F Superligafodbold AC Horsens - OB. Casapark i Horsens søndag 1 December , 2019. . (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce