Annonce
OB

OB sender Bismark i krig mod Køge

OB's hurtige Moses Opondo får en international chance. Her ses Opondo i testen i sæsonoptakten mod Holstein Kiel. Foto: Sugi Thiru
På grund af kamppausen spiller OB en testkamp hjemme mod HB Køge, og træner Jakob Michelsen vil give spilletid til alternativer i truppen og til en ghanesisk prøvespiller, der har givet visse løfter.

FODBOLD: Når OB onsdag over middag får besøg af HB Køge, der efterhånden er en stærk del af møblementet i 1. division, vil træner Jakob Michelsen satse på at give godt med spilletid til de unge karle, som ikke har fået så meget spilletid på det seneste. Det gælder spillere som Mathias Greve og Julius Eskesen. Kampen spiles, fordi der på grund af den kommende landskamp er pause i Superligaen.

Michelsen vil samtidig formentlig bruge lejligheden til at sende ghaneseren med det klingende navn Bismarck-Adjei Boateng i aktion i den friske, danske efterårsluft, så man kan få set, hvor meget, hvor hurtigt og målrettet ghaneseren kan spæne rundt, og hvor meget han er ven med bolden. Dybest er de elementer som bekendt, hvad spillet handler om.

Boateng har været på prøve i et par omgange, og træneren vil givet lure en del på afrikanerens stærke fysik som tovejs-spiler på midtbanen.

Mod Horsens viste OB igen, at man nu råder over nærmest et hobetal af teknisk gode og løbestærke spillere - ud over dem som var i startformationen, og det er nu i de sidste par måneder inden advent, at de skal slå til - dels i ligaen, dels i pokalkampen ude mod AGF.

Det skal tilføjes, at HB Køge aktuelt har udfordringer i 1. division, idet østsjællænderne - dansk mester i 1954 og 1975 og sidstnævnte gang med 5-0 hjemme på sidste spilledag over B1909 - ligger tredjesidste ud af 12 hold, og der skal netop tre hold ud i denne sæson på grund af omstruktureringerne.

HB Køge tabte skuffende 0-2 hjemme til Skive i weekenden, og turen går til lokalopgøret hos Fremad Amager i næste weekend, så gæsterne i Ådalen har rigeligt at arbejde. En nedrykning vil være en enorm bét for HB Køge, der netop har fået moderniseret det gamle Køge Stadion og er flyttet dertil fra hulen i Herfølge.

Kampen spilles 10.30 på Røde Stjernes anlæg. HB Køge har den tidligere B1913- Esbjerg- og FCK-spiller Martin Vingaard i truppen.

Annonce

Opondo i Ugandas dress

OB-midtbanespilleren Moses Opondo er netop blevet efterudtaget til Ugandas A-landshold, der samles her i oktober måned, hvor den står på træningskamp på udebane mod Etiopien den 13. oktober. I truppen er Moses Opondo en af i alt 21 spillere, hvor der i øvrigt ikke er en eneste spiller fra den ugandiske liga med.

Træningskampen er nogle af forberedelserne for landsholdet, inden holdet i november skal spille kvalifikationskampe forud for African Cup of Nations.

Såfremt Opondo kommer på banen mod Etiopien, bliver det hans anden landskamp for Uganda. Den første landskamp fik Opondo i juni i 2018, hvor han spillede 74 minutter mod Niger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce