Annonce
OB

OB sender Bismark i krig mod Køge

OB's hurtige Moses Opondo får en international chance. Her ses Opondo i testen i sæsonoptakten mod Holstein Kiel. Foto: Sugi Thiru
På grund af kamppausen spiller OB en testkamp hjemme mod HB Køge, og træner Jakob Michelsen vil give spilletid til alternativer i truppen og til en ghanesisk prøvespiller, der har givet visse løfter.

FODBOLD: Når OB onsdag over middag får besøg af HB Køge, der efterhånden er en stærk del af møblementet i 1. division, vil træner Jakob Michelsen satse på at give godt med spilletid til de unge karle, som ikke har fået så meget spilletid på det seneste. Det gælder spillere som Mathias Greve og Julius Eskesen. Kampen spiles, fordi der på grund af den kommende landskamp er pause i Superligaen.

Michelsen vil samtidig formentlig bruge lejligheden til at sende ghaneseren med det klingende navn Bismarck-Adjei Boateng i aktion i den friske, danske efterårsluft, så man kan få set, hvor meget, hvor hurtigt og målrettet ghaneseren kan spæne rundt, og hvor meget han er ven med bolden. Dybest er de elementer som bekendt, hvad spillet handler om.

Boateng har været på prøve i et par omgange, og træneren vil givet lure en del på afrikanerens stærke fysik som tovejs-spiler på midtbanen.

Mod Horsens viste OB igen, at man nu råder over nærmest et hobetal af teknisk gode og løbestærke spillere - ud over dem som var i startformationen, og det er nu i de sidste par måneder inden advent, at de skal slå til - dels i ligaen, dels i pokalkampen ude mod AGF.

Det skal tilføjes, at HB Køge aktuelt har udfordringer i 1. division, idet østsjællænderne - dansk mester i 1954 og 1975 og sidstnævnte gang med 5-0 hjemme på sidste spilledag over B1909 - ligger tredjesidste ud af 12 hold, og der skal netop tre hold ud i denne sæson på grund af omstruktureringerne.

HB Køge tabte skuffende 0-2 hjemme til Skive i weekenden, og turen går til lokalopgøret hos Fremad Amager i næste weekend, så gæsterne i Ådalen har rigeligt at arbejde. En nedrykning vil være en enorm bét for HB Køge, der netop har fået moderniseret det gamle Køge Stadion og er flyttet dertil fra hulen i Herfølge.

Kampen spilles 10.30 på Røde Stjernes anlæg. HB Køge har den tidligere B1913- Esbjerg- og FCK-spiller Martin Vingaard i truppen.

Annonce

Opondo i Ugandas dress

OB-midtbanespilleren Moses Opondo er netop blevet efterudtaget til Ugandas A-landshold, der samles her i oktober måned, hvor den står på træningskamp på udebane mod Etiopien den 13. oktober. I truppen er Moses Opondo en af i alt 21 spillere, hvor der i øvrigt ikke er en eneste spiller fra den ugandiske liga med.

Træningskampen er nogle af forberedelserne for landsholdet, inden holdet i november skal spille kvalifikationskampe forud for African Cup of Nations.

Såfremt Opondo kommer på banen mod Etiopien, bliver det hans anden landskamp for Uganda. Den første landskamp fik Opondo i juni i 2018, hvor han spillede 74 minutter mod Niger.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce