Annonce
Sport

OB's karantæneramte Emmanuel Sabbi: USA bør give mig en chance

Emmanuel Sabbi i kamp for OB i Superligaen mod Viborgs fynbo Christian Sørensen. Foto: Scanpix
OB's amerikaner hører absolut intet fra USA, som han har repræsenteret på ungdomslandsholdene 21 gange. Sabbi ser Ghana som oplagt landsholds-alternativ, hvis afrikanerne skulle ringe til ham.

FODBOLD: OB's kantangriber Emmanuel Sabbi er lidt træt af og skuffet over, at han aldrig hører noget fra det amerikanske fodboldforbund, som han ellers har spillet for på 21 gange på ungdomslandsholdene.

- Jeg synes, at jeg i det mindste har gjort mig fortjent til at få chancen på landsholdet. Det er ikke særlig fedt ikke at høre fra det forbund, som man har spillet ungdomskampe for. Jeg mener, at jeg har gjort det godt nok til i det mindste at få chancen, siger Emmanuel Sabbi til campo.dk.

Senest blev han for små to år side skiftet ind i det amerikanske U23-landsholds venskabskamp mod Brasilien  – i øvrigt ligesom sin tidligere holdkammerat i Hobro og nuværende Brøndby-spiller Christian Cappis.

Annonce

Siden har Sabbi skiftet Hobro ud med OB, og her har han været fast mand lige siden og har udviklet sig lige siden sommer.

Skal score flere mål

Den italiensk-fødte amerikaner ved godt, hvad der skal til for at overbevise den amerikanske landstræner Gregg Berhalter.

– Jeg vil fortsætte med at være den samme spiller; Udfordrende og aggressiv, og så skal jeg score flere mål. Det er det, det handler om. Jeg skal score flere mål og lave flere assist. Hvis jeg gør det, så kan de ikke blive ved med at komme udenom mig, siger han til campo.dk.

Emmanuel Sabbi er vokset op i den amerikanske by Colombus, som ligger i staten Ohio. Men han er født i Italienske Vicenza af ghanesiske forældre, og kan dermed repræsentere både USA, Italien og Ghana på landsholdsplan.

Annonce

Ghana er interessant

Sabbi er over for netmediet heller ikke afvisende, hvis Ghana skulle ringe med et tilbud om at repræsentere "Black Stars".

–  Det ville være noget, jeg skulle tale med min familie og forældre om, og så ville vi sammen beslutte os. Jeg ville blive meget glad og tilfreds, hvis Ghana ringede. Jeg er opvokset i USA, men min families baggrund er ghanesisk, så det ville være fedt for mig at repræsentere USA, men det ville være fedt for min familie, hvis jeg repræsenterede Ghana, lyder det fra Sabbi, der ikke er i tvivl om, hvordan hans forældre ville reagere, hvis sønnen kom til at repræsentere deres fødeland.

- Jeg synes, at jeg i det mindste har gjort mig fortjent til at få chancen på landsholdet.

Emmanuel Sabbi

– De ville være så stolte af mig. De ville være så meget oppe at køre, at de formentlig ikke engang ville vide, hvad de skulle sige. Det ville være en bedrift, som ingen i vores familie nogensinde har opnået før, og den slags er altid fedt, lyder det fra Emmanuel Sabbi.

Indtil videre er det blevet til to mål og to assist i OB's første 11 kampe i denne sæson for Emmanuel Sabbi.

Det amerikanske landshold spiller i øjeblikket VM-kvalifikationskampe.

Superligaen har ligget landskampsstille siden OB's sejr på 6-0 over Vejle den 1. oktober og Emmanuel Sabbi kommer ikke i kamp før den 24. oktober i Silkeborg og tre dage efter i pokalen i Farum mod FC Nordsjælland. Det er begge kampe på kunstgræs.

Sabbi har nemlig karantæne på søndag, når OB møder Randers på Nature Energy Park.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Middelfart

Socialdemokraten Peter vil have meget mere skov: - Det er en af de vigtigste opgaver, det nye byråd kommer til at arbejde med

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Annonce