Annonce
OB

OB's Issam Jebali misser mest: - Jeg tager svære valg

Issam Jebali (th) er den superligaspiller, der har brændt flest chancer i sæsonen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
OB-tuneseren har misbrugt flest chancer af alle i Superligaen i denne sæson. Selv er han ikke tilfreds med tallene men understreger, at han ofte tager det svære valg på banen.

FODBOLD: Inden OB går ind til runde 29 og hjemmekampen mod AaB fredag, er det en kendsgerning, at spilleren med flest misbrugte chancer løber rundt på Fyn.

Ifølge tal fra SpilXperten er Issam Jebali den spiller i Superligaen, der har haft flest afslutninger i indeværende sæson med 88 skud. Dertil er han også den spiller, der har haft flest afbrændere - hele 80 af slagsen. Med til historien hører dog, at alle former for afslutninger indgår i statistikken - også dem der bliver blokeret af en modspiller.

Tuneseren understreger overfor Sport Fyn, at han ofte afslutter fra svære vinkler, hvilket er med til at skyde antallet af skud i vejret.

Annonce

- Jeg skyder meget, men jeg tager også mange svære skud fra svære vinkler. Man bliver nødt til at skyde for at score, siger Issam Jebali til Sport Fyn.

- Hvis jeg er en spiller, der misser mange chancer, så er det et problem, men det hører også med, at jeg skyder fra svære vinkler, siger han og erkender, at han ikke har lavet nok mål.

- Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds. Indtil videre har jeg scoret otte mål og kun et af dem er på straffespark.

Tallene afslører, at OB'eren scorer på omtrent 9 procent af sine afslutninger. Kilde: SpilXperten

OB-offensivspilleren undgår generelt at hoppe over, hvor gærdet er lavest i iveren efter at hjælpe holdet.

- Jeg tager svære valg. Jeg prøver at drible igennem fire eller fem mand, hvilket ikke er normalt, men jeg prøver at gøre det for at løfte holdet. Tit går jeg en-mod-en eller endda en-mod-to og prøver den svære mulighed.

- Jeg tager stort ansvar i kampene og er ikke bange. Så hvis det ikke kører for holdet, så prøver jeg at tage det hele på mine skuldre og gøre alt for at hjælpe mine holdkammerater.

Foretrækker dybere rolle

I det meste af sæsonen har Jebali optrådt som decideret spidsangriber og er også holdets topscorer med otte mål, men efter Bashkim Kadrii er vendt hjem, har tuneseren fået en lidt mere tilbagetrukket rolle.

Det passer OB'eren fint, da han helst vil ligge i en rolle, hvor han kan sætte sine holdkammerater op til chancer.

- Jeg kan godt lide at skabe chancer, og jeg giver alt. Jeg er en type spiller, som godt kan lide at sætte mine holdkammerater i scene og spille i mellemrummene.

- I det meste af min karriere har jeg været den, der hjælper en topscorer med at lykkes og hjælper mine holdkammerater med at lykkes, siger Jebali, der står noteret for tre assists i Superligaen i denne sæson.

Til fredagens kamp mod AaB er han i Sport Fyns bud på en startopstilling udset til at få en rolle længere tilbage på banen bag en angrebsduo bestående af Max Fenger og Bashkim Kadrii.

Der er kampstart på Nature Energy Park kl. 19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce