Annonce
OB

OB's Daniel Obbekjær til prøvetræning i Brighton

Daniel Obbekjær skal til Brighton og også kandidat til Årets Fund i fynsk idræt. Foto: Michael Svenningsen
17-årige stopper til Premier League-klub og til træning med Shane Duffy og kompagni

FODBOLD: 2020 starter med lidt af et eventyr for Daniel Obbekjær, som mandag er rejst til prøvetræning i Premier League-klubben Brighton. Englænderne har holdt øje med forsvarsspilleren i et stykke tid og har også været i Danmark for at følge ham. Det er så foreløbigt mundet ud en prøvetræning, som løber indtil fredag d. 17. januar.

- Vi er glade for at have Daniel i vores trup, og vi synes, at det er flot, at en klub som Brighton i den bedste engelske række har fået øje på hans kvaliteter. Han kommer jo fra Næsby BK og er via vores samarbejde i Øens Hold havnet i OB, hvor han hurtigt etablerede sig. I foråret 2019 fik han debut i Superligaen i Parken mod de kommende danske mestre fra FC København som en af de yngste i OB´s historie, og det var helt naturligt at rykke ham fast op i førsteholdstruppen op til denne sæson.

- Det er flot arbejde af vores trænere på akademiet, at de har fået Daniel kørt ind som anfører på det danske U18-landshold, fast mand på vores succesrige U19-mandskab og som en del af superligatruppen. Vi håber naturligvis, at han får et godt ophold, og så må se, hvad der skal ske, siger OB´s sportschef Michael Hemmingsen.

Brighton er et populært feriested, og klubben har blandt andet den legendariske irske stopper Shane Duffy i sin stab.

- Det er helt vildt fedt at få den chance. Det er jo en stor klub, og jeg skal træne med deres U23-hold, hvor jeg er meget spændt på at se deres niveau. Det bliver også ret spændende at se deres faciliteter og i det hele taget setuppet i en Premier League-klub. Det er en kæmpe fodboldmæssig udfordring og oplevelse, der venter mig derovre. Jeg er stolt over at komme i betragtning til en prøvetræning, og nu skal jeg over og gøre mit allerbedste. Derefter tager vi tingene, som de kommer, siger Daniel Obbekjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

OB

Pølser og øl fra morgenen i Ådalen

Annonce