Annonce
OB

OB presset til angreb på hjemmebane: Satte det hele over styr mod Randers og tabte

Mikkel Hyllegaard, Mads Frøkjær-Jensen og de resterende OB-spillere tabte 2-1 til Randers. Nu er de tvunget til at vinde om otte dage, hvis de vil i Europa. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Med et 2-1-nederlag til kronjyderne er OB presset til at vinde på Nature Energy Park næste søndag, hvis holdet vil i Europa. Fynboerne var ellers foran 1-0 på Max Fengers første Superliga-scoring.
Annonce

FODBOLD: Ungdommen fra Silkeborg-kampen var skiftet ud med rutinerede kræfter til lørdagens kamp mod Randers på Cepheus Park. Max Fenger var blevet sin skade kvit, og han var eneste U19-islæt på et OB-hold, der havde stopperduo Jeppe Tverskov og Marco Lund tilbage. Det samme var Mads Frøkjær-Jensen og Jens Jakob Thomasen på den fynske midtbane.

Randers-legende Johnny Thomsen spillede sin måske sidste hjemmekamp for Randers, og der blev overrakt blomster til den rutinerede back før kampstart. Som en sjov gimmick fløj en flyvemaskine med banneret "der er kun en Johnny Thomsen" henover stadion omkring kampstart. Det er en spiller, de holder meget af i Kronjylland, men som midt i første halvleg måtte udgå med en baglårsskade. Ikke den afsked, den 38-årige fighter havde håbet på.

Annonce

Et fortjent Fenger-mål

Max Fenger har været meget i vælten, siden han fik sin debut imod AGF i den første kamp efter coronapausen. Hans energiske arbejdsindsats, duelstyrke og gå-på-mod har vundet mange OB-hjerter. Men målene har manglet.

Mod AGF reddede Alexander Munksgaard den på stregen, mod Silkeborg blev hans mål fejlagtigt annulleret for offside, og mod Sønderjyske stod overliggeren i vejen. Men efter 20 minutter mod Randers kom forløsningen. Et flot OB-angreb, der startede med en Thomasen-pasning frem i banen til Opondo fandt Frøkjær-Jensen og dernæst Opondo igen, inden Fenger satte foden på et hårdt indlæg. 1-0 til OB og Fenger havde om nogen fortjent den scoring.

Første halvleg var chancefattig og jævnbyrdig. Randers fandt meget plads i mellemrummet mellem OB's bagkæde og midtbane, men fik den ikke udnyttet til at skabe store chancer. Oliver Christensen kom ikke for alvor på arbejde de første 45 minutter.

Annonce

Bizar offside-situation

Randers kom bedst ud til anden halvleg og havde de første 10 minutter flere opspil, hvor det var lige ved og næsten. Det resulterede i en højtråbende Jakob Michelsen på sidelinjen, som valgte at erstatte Fenger og Opondo med Jebali og Klynge efter 56 minutters spil. Flere af OB'ere spiller på aftalt tid, og denne dobbeltudskiftning kunne godt være en, der var aftalt på forhånd.

Efter 65 minutter skete det, der havde ligget og luret efter pausen - en Randers-udligning. Al-Hadji Kamara steg flot til vejrs efter et Hammershøy-Mistrati-hjørnespark, og så var tingene lige på Cepheus Park.

Et af kampens mest dramatiske højdepunkter kom få minutter. Et OB-frispark havnede ved indskiftede Jebali, som satte panden på fra kort hold. Og så stod der 2-1 til OB - i få sekunder inden linjevogteren løftede sit flag. Offside. På få sekunder havde Randers angrebet den anden vej med 6-7 spillere mod enlige Jørgen Skjelvik, mens de resterende OB-spillerne jublede. En yderst bizar situation, som Randers selv formøblede.

Annonce

Chancerig afslutning

Hvor det startede uden tiltræk til en stor kamp, så blev det mere og mere underholdende, som tiden gik. 10 minutters efter Kamaras udligning ville angrebsmakker Emil Riis også være med. Björn Kopplin brød igennem på venstre side og smækkede et fantastisk hårdt og præcist indlæg til bagerste stolpe. Her kunne Riis problemfrit glide ind i bolden og bringe hjemmeholdet foran 2-1.

Den stilling var Anders Klynge tæt på at gøre noget ved få minutter senere. På Arjen Robben'sk vis trak han ind i banen fra højre og drejede bolden på overliggeren med venstrebenet. Heldet var med Patrik Carlgren.

Emil Riis var tæt på at blive dobbelt målscorer i slutfasen, men Oliver Christensen stod i vejen to gange, og så levede OB i bedste velgående. Det dragede Mikkel Hyllegaard ikke fordel af, da han tre minutter før tid fik en friløber. Denne gang var det dygtigheden, der var med Carlgren i form af en flot redning.

Det sluttede fortjent 2-1 til hjemmeholdet, og OB skal ud at angribe på Nature Energy Park næste søndag.

Kampen kort

Mål: 1-0, OB: Max Fenger styrer et hårdt Opondo-indlæg i mål efter et flot OB-opspil. 1-1, Randers: Al-Hadji Kamara stiger til vejrs og header bolden ind efter et hjørnespark fra Vito Hammershøy-Mistrati. 2-1, Randers: Björn Kopplin laver et suverænt indlæg fra venstre side til bagerste stolpe, hvor Emil Riis sætter foden på og sender bolden i nettet.

OB (4-4-2): Oliver Christensen: Ryan Johnson Laursen (46. Oliver Lund) - Jeppe Tverskov - Marco Lund - Jørgen Skjelvik: Moses Opondo (56. Anders Klynge) - Troels Kløve - Jens Jakob Thomasen - Mads Frøkjær-Jensen: Sander Svendsen (66. Mikkel Hyllegaard) - Max Fenger (56- Issam Jebali)

Randers (4-4-2): Patrik Carlgren: Johnny Thomsen (23. Mikkel Kallesøe) - Simon Graves (78. Mathias Nielsen) - Simon Piesinger - Björn Kopplin:  Tosin Kehinde - André Rømer - Frederik Lauenborg (46. Tobias Klysner) - Vito Hammershøy-Mistrati (81. Jesper Lauridsen: Al-Hadji Kamara - Emil Riis (81. Marvin Egho)

Advarsler: OB: Moses Opondo (44), Oliver Lund (74).

Bedste spiller: OB: Troels Kløve. Randers: André Rømer

Dommer: Jens Maae - 02

Næste kamp: OB-Randers 19. juli klokken 16

OB karakterer

Oliver Christensen - 4

Ryan Johnson Laursen - 4

Marco Lund - 4

Jeppe Tverskov - 02

Jørgen Skjelvik - 4

Moses Opondo - 7

Jens Jakob Thomasen - 4

Troels Kløve - 7

Mads Frøkjær - 4

Sander Svendsen - 02

Max Fenger - 4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce