Annonce
Sport

OB-optimisme fik en lille dæmper

OB's målscorer Troels Kløve så fornuftig ud i lange perioder og når her højt for næsen af Andreas Landgren og nummer 36 - Helsingborgs prøvespiller Chris David. Foto: Sugi Thiru

Den tidligere OB-kending Rasmus Jönsson scorede begge mål for Helsingborgs IF.

FODBOLD: Der er nogen, som mener, at det altid er godt med en dæmper på optimismen. I så fald var det fint, at OB spillede ujævnt i Superliga-generalprøven hjemme på Nature Energy Park ved at spille 2-2 mod Allsvenskan-oprykkerne fra Helsingborgs IF.

Det blev ikke til noget med at blæse skåningene omkuld, selv om kaptajn Andreas Grankvists mandskab langt fra er på samme forberedelses-niveau som fynboerne.

Det gjorde lidt ondt på en del, at lige præcis Rasmus Jönsson allerede i første halvleg havde scoret to mål mod sine gamle holdkammerater fra OB.

Men det var straffen for et kikset udspark fra Sten Grytebust og senere et boldtab centralt i banen, som sikkert var sværere at spille på end på de fine tyrkiske agre nede i Belek, hvor OB havde opslået lejr for nylig.

Første gang blev bolden spillet i dybden til Rasmus Jönsson, der var scorede stensikkert alene med Grytebust og sidenhen sparkede Jönsson bolden direkte op i hjørnet fra tyve meter til 2-1 til gæstene.

OB startede ellers som lyn og torden i de råkolde omgivelser og efter fem minutter og mange fine kombinationer tog Troels Kløve sigte fra kanten af feltet og huggede bolden tørt ind ved roden af stolpen.

Svenskernes erfaring og fysik bed eftgerhånden lidt på OB'erne og ved flere lejligheder sad man og var tilfreds med, at det ikke var Dame N'Doye, der stod i boksen og steg op til de indlæg, som indimellem gjorde ondt på OB. Men det er det mod FC København på søndag.

Casper Nielsen viste den energi, der har præget ham på det sidste og det synes oplagt, at han starter inde med Troels Kløve på den anden 8'er-plads. Sport Fyn er overbevist om, at OB vil stille med samme elleve mod FCK som mod svenskerne. Nicklas Helenius har et forspring i forhold til Anders K. Jacobsen, der ellers er formstærk, men OB har brug for Helenius mod FCK for at matche dem også defensivt ved dødboldene.

Men de helt store chancer fik OB ikke kreeret trods momentvis spilovertag. Tre minutter før tid lagde Mikkel Desler en pasning ind i rummet i feltet, men indskiftede Anders K. Jacobsen fik ikke ramt bolden ordentligt.

Annonce

Kampen Kort

Testkamp - OB-Helsingborgs IF 2-2 (1-2)Mål: 1-0 Troels Kløve (5) tørt spark fra kanten af feltet, 1-1 Rasmus Jönsson (7) scorer helt alene med Grytebust, 1-2 Rasmus Jönsson (29) sparker flot ind efter centralt OB-boldtab, 2-2 Anders Randrup (selvmål) (52) scorer i eget net i en flot bue da han forsøger at bryde boldbanen

Advarsler: Mohammed Abubakari, Helsingborg (41), Casper Nielsen, OB (78).

OB (3-5-2) Sten Grytebust - Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Marco Lund (67. Julius Eskesen)- Ryan Johnson Laursen (67. Oliver Lund), Casper Nielsen, Janus Drachmann (67. Jens Jakob Dyhr Thomasen), Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen (80. Mikkel Desler) - Nicklas Helenius (46. Anders K. Jacobsen), Bashkim Kadrii (80. Rasmus Festersen).

Helsingborg IF-startformation (4-4-2) Kalle Joelsson - Anders Randrup, Frederik Liverstam, Andreas Granqvist, Adam Eriksson - Chris David,, Andreas Landgren, Mohammed Abubakari, Max Svensson - Rasmus Jönsson, Andri Bjarnason.

Dommer: Morten Bertelsen.

Tilskuere: 300

Næste kamp: Superligaen, FC København-OB, kl.æ 18.00

Bemærkninger: Helsingborg skiftede en enkelt i pausen og hele fem spillere efter 63 minutter.

Rasmus Jönsson bidrog ikke med meget i sin sidste tid i OB, men lørdag fik han hævn og scorede to teknisk overlegne mål for Helsingborg mod sin gamle klub. Foto: Sugi Thiru

Skæverter

Straks efter pausen forsøgte Helsingborgs danske Anders Randrup at stoppe en tværpasning, men ramte bolden så skævt, at bolden røg i en stor bue hen over egen keeper og i mål til 2-2, så slutresultat allerede stod fast efter 52 minutter.

Janus Drachmann lavede undervejs også nogle skæverter ligesom Sten Grytebusts udspark også var af stærkt svingende kvalitet.

Midt i anden halvleg konverterede Jakob Michelsen så fra 3-5-2 til 4-4-2. Marco Lund blev taget ud til fordel for Julius Eskesen, der fik plads på venstre kant. Senere fik Jens Jakob Thomasen og Oliver Lund spilletid og Janus Drachmann og Ryan Johnson Laursen, der begge blev sparet til sidst. Sågar også Rasmus Festersen og Mikkel Desler fik minutter til sidst.

På det tidspunkt var Nature Energy Park revet godt og grundigt op og OB'erne kunne ikke udnytte svenskernes træthed.

- Vi havde gode ti minutter, men skal vel ikke lægge så meget i det. Det håber jeg i hvert fald ikke, for vi faldt stille og roligt fra hinanden mod et ikke dårligt og meget rutineret svensk hold. Det gav mening at skifte til 4-4-2, fordi Helsingborg havde fundet ud af at forsvare sig imod os. Banen er. som de vil være på det her tidspunkt af året, sagde træner Jakob Michelsen til klubbens fans bagefter.

Afgørende for at få de små marginaler på fynsk side på søndag i Parken bliver helt klart: OB skal træne på naturgræs helt frem til FCK-kampen og ikke på kunstgræs. Nøjagtig som FCK gør. Ellers har turen til Tyrkiet tabt enorm værdi.

Banen var anderledes end i Tyrkiet og OB-keeper Sten Grytebust bøvlede med sine udspark. Foto: Sugi Thiru
Det var ikke alt OB fik clearet i luften. Her når Jeppe Tverskov højest, mens Marco Lund passer på Andri Bjarnasson - nummer 8 er anfører Janus Drachmann. Foto: Sugi Thiru
Nicklas Helenkus spejder efter bolden ved et hjørnespark. På næste søndag i Parken bliver der brug for OB-angriberens højde. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce