Annonce
OB

OB: Nordmand fik sin første Svendsen-prøve

Sander Svendsen deltog uden større tilpasnings-problemer i OB's træning, og her ses han med lyst hår i midten. Til venstre venstrebacken Jacob Barrett Laursen, og som nummer to fra højre ses lige så mobile Troels Kløve (23), mens midtbanespilleren Mads Frøkjær-Jensen til højre er i baggrunden. Foto: Sugi Thiru
Sander Svendsen har indledt træningen i Ådalen og gjorde et lovende indtryk med hurtighed og gode skud. Nordmanden vil formentlig allerede på mandag mod Lyngby være en mulig joker i offensiven. Troels Kløve forlod tidligt træningen - midt i skudøvelserne.

Fodbold: OB's nye nordmand har indledt træningen i Ådalen.

Først skulle spillerne og træner Jakob Michelsen lige se lidt video af fejl og vellykkede detaljer i søndagens premieren mod FC København og så blev spillerne sendt på græs, og blandt dem var den 21-årige nordmand Sander Svendsen.

I slutningen af træningen måtte Troels Kløve forlade banen efter at have deltaget i skudtræningen, og det er som bekendt aldrig et godt tegn.

Unge Svendsen er købt fra svenske Hammarby, der havde lejet spilleren ud til norske Odd, hvor angriberen spillede hele kampen i Mjøndalen i weekenden.

Derfor er kampformen i orden, fordi den norske liga kører, mens danskerne holder sommerferie.

Træner Michelsen tog en indledende snak med Sander Svendsen ude på græsset, og så blev spillerne kørt igennem den vanlige gang opvarmning, pasnings-øvelser og spiltræning.

En pæn samling fans og halve og hele pensionister fulgte træningen i Ådalen, og indtrykket af Sander Svendsen fulgte de dessiner, som er løbet i forvejen.

Annonce
Sander Svendsen med den markante lyse frisure hilste igen på træner Jakob Michelsen, som i sin tid var hans træner i Stockholm-klubben Hammarby. Foto: Sugi Thiru

Sander Svendsen har et hurtigt antrit, teknisk udmærket og er godt bygget med det lave tyngdepunkt, som ofte kendetegner en stærk dribler.

Som type ligner Sander Svendsen vel en blanding af Troels Kløve med den gode motorik og en Bashkim Kadrii med de fine vendinger og skud. Mest karakteristisk er evnen til at sparke med begge ben.

Men som bebudet er nordmanden ikke den klassiske rambuk, som OB efter de flestes - og vel egen mening - skriger efter. Og det skal så hen over de kommende måneder bevises, at den nye spiller kan holde det høje, stabile niveau, som vil være nødvendigt for, at spilleren bliver en decideret forstærkning - og ikke bare en brugbar trupspiller.

Men starten så lovende ud.

Sander Svendsen vil givet indgå i den trup, som på søndag udtages til mandagens hjemmekamp mod Lyngby. Det er et godt bud, at nordmanden starter på bænken, så han kan sendes på banen efter pausen som et ekstra våben.

Efter træningen kunne Sander Svendsen gøre den første status over arbejdsdagen, som om eftermiddagen også ville inkludere en gang styrketræning.

- Jeg kom her til Odense mandag aften og brugte tirsdagen på at flytte ind i en lejlighed og finde nogle møbler og andre praktiske ting.

Sander Svendsen havde som teknisk dygtig spiller ikke de store problemer med at indgå i træningen.

- Det er er jo mange af de samme ting, der går igen i mange klubber i træningen, men det er tydeligt, at man her i OB spiller mere teknisk og improviseret, sagde Sander Svendsen til Sport Fyn på det klingende vestlandske Molde-mål, som deles med landstræner Åge Hareide.

- Der er lidt tiki-taka stil over det, som flere af spillerne prøver, hvor vi i Odd nok spillede mere med lange bolde og enkelt, sagde Sander Svendsen, der virker klar til at fuldføre det potentiale, som mange har talt om, siden angriberen fik den første divisionskamp allerede som 15-årig.

Siden er det blevet til cirka 150 kampe i Molde, Hammarby og senest Odd, så det er en ret rutineret 21-årig, der nu skal sætte sig i scene i Odense, og det bør være en fordel, at træner Jakob Michelsen har et tæt kendskab til styrker og det modsatte hos den nye spiller.

Sander Svendsen - nummer to fra venstre - faldt hurtigt ind i træningen. Foto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce