Annonce
Sport

OB må smide kasse efter klasse

OB-direktør Kim Brink er altid klar ved telefonen - klar til en fremadrettet spillerhandel.

Den større volumen i Odense Sport & Event giver bedre pokerhånd, men der mangler udbud af klassespillere

Annonce

FODBOLD: OB vil for første gang være parat til at betale et tocifret transferbeløb, hvis den rette spiller dukker op på markedet.

Det blev bekræftet af direktionen, da Odense Sport & Event, der har "OB" som det mest kendte produkt, fremlagede regnskabet i forgårs.

- Men problemet er, at udbuddet af klassespillere på det danske marked er meget snævert. Kort sagt stor efterspørgsel, lille udbud. Hidtil mener vi selv at have været dygtige til hele tiden at finde spillere tidligt og til den rette pris, eller endda på en fri transfer. Og vi har også haft nogle lukrative salg af spillere, ikke mindst Junior forrige sommer, sagde direktør Kim Brink.

- Vi vil selvfølgelig også i fremtiden prøve at gøre det samme, men det er klart, at den sportslige fremgang de senere år, pokaltriumf og nu igen UEFA Cup-kampe betyder, at det kun er absolutte klassespillere, som kan forstærke os, og de koster selvsagt ofte markante transferbeløb, sagde Kim Brink.

Nu hvor man ikke kan isolere OB-fodboldforretningens nøgletal i det samlede OSE-regnskab, så må man gisne om, hvordan den seneste sæsons sportslige succes og transfers har påvirket regnskabet.

Annonce

Større råderum

Men det står fast, at "OB"har fået større råderum, selv om direktionen af taktiske grunde omgår det faktum med diplomati. Odense Sport & Event havde dog en egenkapital på 97,1 millioner efter otte måneder i 2006, og derfor kan koncernen selvsagt løbe en langt større risiko end tidligere.

I Odense Sport & Event mener man at have et ret præcist budget-overblik på de fleste aktiviteter. Men fodbolden har ikke sin egen "cigarkasse".

- Når det gælder fodbolden, så er den en så dynamisk størrelse, hvor der ofte skal handles uventet fra dag til dag af bestyrelse og direktion, sagde administrerende direktør Thomas Christensen.

Annonce

Mursten, show og bold

OS&E konceptet er specielt, fordi man råder over så mange arenaer og mursten, hvor koncernen så "bare" skal fylde sport, underholdning og messer ind i bygningerne, og hvis man så kan få spillerne, publikum - og endda pressen - til at spise, gå i baren eller endda overnatte på OCC, så kunne det ligne en genial Storm P-maskine med Fionia Park og Odense Idrætshal i Bolbro, og Arena Fyn, hotellet og måske en dag teaterhuset i centrum.

Groft sagt får man besøgende til at betale to gange.

"Det positive udbytte af disse langsigtede tiltag vil begynde at vise sig fra 2007/2008", skriver Odense Sport & Event i bemærkninger til regnskabet.

Annonce

Flere platforme

OB's fodboldkonkurrenter er dog begyndt at trække i samme retninger med flere platforme. FCK er i en økonomisk klasse for sig.

Kim Brink siger om rivalernes koncept:

- AaB er vel dem, der ligger nærmest os. De har så samlet fodbold, håndbold og ishockey under samme hat, men har både underholdning og en kraftig medie-del. Ja, mediet deroppe er med i koncernen (Nordjyske, red.), og de har en hel region bag sig.

- FC Midtjylland har længe mest handlet om sporten, men der er også planer om at udvide aktiekapitalen kraftigt.

- Esbjerg spreder sig nu over både fodbold og ishockey, men er vel stadig inde i en opbygningsfase i strukturen, og så råder AGF over både arena og stadion og er engageret i flere idrætsgrene, sagde Kim Brink.

Brøndby er den klub, som OB og provinsrivalerne i første omgang prøver at matche sportsligt, og det skete som bekendt med held i denne sæson.

- Men Brøndby har også udvidet med fitnesscenter og andre faciliteter i den ene tribune. Tanken er et slags community"-sted (et center for lokalområdet, red.), mente Kim Brink.

I de kommende uger vil OB og rivalerne kaste terningerne på transfermarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce