Annonce
OB

OB lukker træningen for første gang i seks et halvt år

OBs træner Jakob Michelsen satte tirsdag og onsdag hængelås på hegnet ind til Røde Stjernes anlæg i Bolbro. Foto: Nils Svalebøg
OB-træner Jakob Michelsen har haft lukket træningen både tirsdag og onsdag i denne uge før Silkeborg-kampen.

FODBOLD: For første gang i seks et halvt år har OB haft lukket træningen, så offentligheden - ikke med OB's vilje - har haft adgang til at se Superliga-holdets træning.

Sport Fyn mødte OB's træner Jakob Michelsen efter torsdagens åbne træning på kunstgræsset i Ådalen, hvortil OB havde flyttet træningen efter de lukkede træninger tirsdag og onsdag på Røde Stjernes anlæg i Bolbro.

- Du har haft træningen lukket tirsdag og onsdag. Hvorfor?

- Fordi vi havde muligheden for det. Bane 1 er vanskelig at lukke af, men vi trænede så på Røde Stjerne, så vores kommende modstander ikke skal læse vores startopstillinger i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis.

- Det er et ønske, du har haft et stykke tid. Kan du forklare læserne, hvorfor det er så vigtigt for dig?

- Jeg går ind for åbenhed og jeg er altid til rådighed for pressen og det samme er spillerne. Men hvis det at lukke træningen giver os bedre mulighed for at vinde, så vil vi benytte os af muligheden. For mine kolleger i Superligaen er så dygtige og journalisterne i Odense også, at jo mere info, de får sagtens kan se, hvordan vi vil spille.

- Vi har spillet på samme måde i lang tid. Men når vi går fra fire forsvarsspillere til fem, så er det træls at skulle læse det i avisen. Det samme med skader i træningen og andre ting og sager. Der er forskel på, om vi spiller med Jens Jakob Thomasen eller Janus Drachmann på den defensive midtbane. Hvis vore modstandere kan forberede sig fire til fem dage og kan øve sig imod det, så er det irriterende. I Farum stillede vi med Oliver Lund som wingback og slog mange diagonalbolde over mod ham og havde det været Jacob Barrett Laursen, så havde det være en helt anden type modstanderen skulle forholde sig til.

- Da bane 1 stod under vand tirsdag benyttede vi os af muligheden, og det kan sagtens forekomme i fremtiden også.

- Nu lukker I træningen på Røde Stjernes anlæg. Men er Røde Stjernes baner tilstrækkeligt lukket for offentligheden?

- Jeg kan kun appellere til, at folk holder sig væk. Jeg slår ikke på folk, hvis de kommer, men jeg tror på, at når porten er låst, så vil folk holde sig væk.

OB har kun oplyst om den lukkede træning ved at skrive lukket ud for træningsskemaet onsdag, men tirsdagstræningen var altså også lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce