Annonce
OB

OB-kamp er udvalgt: Tre Superliga-opgør må få flere fans ind som prøve

Sander Svendsen (OB - 10) efter sin scoring til 2 - 0 - til venstre er det Marco Lund (OB - 24) . 3F Superliga-kampen mellem Odense Boldklub og Esbjerg FB på Nature Energy Park i Odense, søndag den 7. juni 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

OB's kamp i Lyngby er udvalgt som én af tre kampe, der må huse mere end 500 tilskuere.

Annonce

Som forsøg kan der lukkes mere end 500 tilskuere ind til superligaopgørene Horsens-Randers, Brøndby-FC København og Lyngby-OB, oplyser Rigspolitiet mandag.

Det er de tre kampe fra 29. spillerunde i Superligaen, der er blevet udvalgt som forsøgskaniner.

Brøndby-direktør Ole Palmå siger til Brøndbys hjemmeside, at man forventer at kunne lukke 2500-3000 tilskuere ind til derbyet mod FCK.

- Med de nye paragraffer i den netop offentliggjorte bekendtgørelse, hvor der skal være to meter mellem hver tilskuer, vil vi ud fra vores umiddelbare beregninger kunne lukke et sted mellem 2500 og 3000 personer ind til derbyet, siger han.

Ved alle tre kampe bliver stadion inddelt i sektioner, hvor der højst må være 500 mennesker i hver. Alle skal holde to meters afstand og sidde ned. Kun hjemmeholdets fans kan blive lukket ind.

Det betyder også, at derbyet på Brøndby Stadion bliver uden FCK-fans på lægterne.

- Selv om vi naturligvis vil savne den vanlige opbakning fra vores fans til et derby, så forstår og respekterer vi til fulde, at det ikke kan blive sådan lige nu, siger FCK-direktør Lars Bo Jeppesen til klubbens hjemmeside:

- Vi vil gøre vores til at bidrage til, at den testkamp, vi er involveret i, forløber, som den skal, så vi kan fastholde den positive udvikling.

De tre kampe spilles henholdsvis lørdag, søndag og mandag, så det udvalgte evalueringsteam kan overvære alle tre kampe på stadion.

Et af kriterierne for udvælgelsen af kampe har været, at man vil teste forsøget på forskellige størrelser stadioner for at se effekten af kapaciteten.

Selv om Divisionsforeningen har været med i processen om, hvordan de tre testkampe skal køres, er det udelukkende sundhedsmyndighederne og Rigspolitiet, som har truffet beslutning om udvælgelsen af kampe.

Og hos Divisionsforeningen er man spændt på, hvordan forsøget går.

- Klubberne går nu sammen med myndighederne og Divisionsforeningen i gang med planlægning. Så håber vi, at forsøgene i runde 29 fører til, at vi snarest kan invitere flere tilskuere til kampe på samtlige stadioner, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

FAKTA: Bliv klogere på tilskuerforsøg i Superligaen  

Læs mere om forsøget med at lukke flere fans ind til superligakampe:

* Hvilke kampe drejer det sig om?

Tre kampe i runde 29 er udvalgt til forsøget. Det er kampe på stadioner af forskellig størrelse og med forskellig infrastruktur. Det drejer sig om kampene Horsens - Randers, Brøndby - FC København og Lyngby - OB. De spilles henholdsvis den kommende lørdag, søndag og mandag. Dermed kan det samme evalueringshold overvære alle tre kampe.

* Spilles der med fyldte tribuner i forsøgskampene?

Nej, langtfra. Eksempelvis forventer Brøndby kun at kunne have 2500-3000 tilskuere til derbyet mod FCK. Den nedsatte kapacitet skyldes blandt andet, at der skal være en afstand på to meter mellem tilskuerne. Hver sektion skal have sin egen indgang og egne toiletforhold, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

I de kommende dage skal det afklares, præcis hvor mange tilskuere der må komme til de tre superligakampe på baggrund af hver klubs sikkerheds- og sundhedsplan.

* Hvad sker der efter forsøgskampene?

En evalueringsgruppe bestående af personer fra politiet, sundhedsmyndighederne og Divisionsforeningen skal vurdere, om forsøgene giver anledning til at spille flere kampe med over 500 personer på stadion sommeren over. Evalueringerne kommer til at foregå i uge 26 og 27. Er forsøget vellykket, kan det bane vejen for, at flere tilskuere til superligakampe vil være en del af den næste åbningsfase fra 8. juli. I så fald vil runde 32-36 kunne spilles med mere end 500 personer på stadion.

* Hvordan er reglerne for de øvrige kampe i dansk fodbold?

De kampe, der ikke er en del af testforsøget, er underlagt de samme regler, som har gjaldt i den seneste uge. Der må maksimalt være 500 personer på stadion. Det inkluderer spillere, trænere, dommere, vagter, bolddrenge, kamerafolk og andre arbejdsfunktioner på stadion. Dermed er det reelle tilskuertal mellem 200 og 400 til superligakampe.

Kilder: Rigspolitiet og Ritzau.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce