Annonce
Sport

OB: Islandsk granit prøves mod AGF

Både hollandske Ramon Leeuwin (tv.) og ivorianske Yao Dieudonne kommer i kamp mod AGF for OB. Foto: Nils Svalebøg

OB har to unge stoppere med i første træningskamp: Anton Pedersen og den islandske prøvespiller Teitúr Magnússon

FODBOLD: OB får langt de fleste spillere i kamp, når fynboerne spiller årets første træningskamp. Det sker kl. 12.00 tirsdag på AGF's kunstgræsbane 6 på anlægget ved Fredensvang.

OB må undvære stopperen Marco Lund, der er med U21-landsholdet i Mexico og forsvarsmakkeren Alexander Ludwig, der er knæskadet indtil april. Samtidig er Jonathan Harboe og U19-keeper Hans Christian Bernat med U19-landsholdet i Cypern, hvor begge spillede anden halvleg mod Israel i en kamp, som endte 1-1 og betød debut for Harboe, der er søn af den tidligere B1913-divisionsspiller Ulrik Jørgensen. OB's målmand Mandé Sayouba er stadig ude efter et vrid i anklen.

Til gengæld er Mathias Jørgensen tilbage efter et træningsophold i spanske Jerez med Mönchengladbachs U23-mandskab. Her gjorde han sig godt bemærket, selv om han havde håbet at få lov til bare en enkelt gang at træne med Bundesliga-klubbens liga-mandskab.

- Vi tager to hold med til Aarhus og langt størstedelen af spillerne får 45 minutter i benene. Der vil blive stillet to fornuftige hold i begge halvlege, siger OB's assistenttræner Henrik Hansen, der var chef ved mandagens træning, fordi Jakob Michelsen er syg. Også Henrik Hansen selv har været syg torsdag til og med søndag.

AGF-kampen bliver den først test med kun to stoppere, som er lige i underkanten, når holdet har sværget til 3-5-2-systemet som den trygge base i efteråret.

- Vi spiller med dem, vi har. Vi har også arbejdet med en fire-kæde, men vi har også mod AGF mulighed for at kigge på det personale, vi har til rådighed og spille med tre stoppere, siger Henrik Hansen.

Derfor er også den kun 17-årige islænding Teitur Magnússon fra Hafnafjördur og Anton Pedersen fra U19-holdet udtaget til Aarhus-turen. Teitúr Magnússon har siden torsdag været på prøve på klubbens U19-hold og skal være med i OB's ungdomsturnering Kai Thor Cup i weekenden. Han er 1,94 meter, hård som granit men også med en god fod.

- Der bliver arbejdet godt og det er dejligt at have så skadesfri og fit en trup som lige nu. I første og anden træningskamp skal vi have alle spillere i kamp og træne på et forholdsvis intenst niveau ved siden af, siger Henrik Hansen.

Annonce

Gensyn med Tingager

Hvis OB vælger at spille 4-4-2 som udgangspunkt, så kan følgende to hold komme i spil:

Sten Grytebust - Mikkel Desler, Ramon Leeuwin, Jeppe Tverskov, Yao Dieudonne - Julius Eskesen, Casper Nielsen, Kamil Vacek, Troels Kløve - Mathias Jørgensen, Bashkim Kadrii.

Oliver Christensen - Ryan Johnson Laursen, Teitúr Magnússon, Anton Pedersen, Jacob Barrett Laursen - Mathias Greve, Jens Jakob Thomasen, Janus Drachmann, Mads Frøkjær - Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen (Rasmus Festersen).

AGF er også uden de to U21-landsholdspillere Jens Stage og Alexander Munksgaard, men der kan blive gensyn med Frederik Tingager, som AGF'erne satser butikken på efter salget af anfører Pierre Kanstrup til tyrkisk fodbold.

OB's næste test er allerede fredag kl. 12.00 på OB's kunstgræsbane mod Holstein Kiel fra 2. Bundesliga.

SE AGF-OB HER

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce