Annonce
OB

OB indleder Superligaen med et brag

OB-tilhængere i fuldt flor i kampen mod Brøndby 25. maj. I den nye superligasæson indleder OB med endnu et brag mod FC Københavns regerende mesterhold. Foto: Nils Svalebøg
OB tager imod mesterholdet FC København i første runde af den nye superligasæson midt i juli. OB spiller hjemme i de to første runder.

Fodbold: Når superligasæsonen skydes i gang midt i juli, åbner OB med et brag af en kamp. I premiererunden spiller OB hjemme i Odense mod det regerende mesterhold fra FC København. Det fremgår af superligaprogrammet, der blev offentliggjort onsdag.

I premieren skal sølv- og bronzevinderne mødes, når FC Midtjylland får besøg af Esbjerg. De øvrige kampe i premieren er Sønderjyske-Randers, Brøndby-Silkeborg, AC Horsens-FC Nordsjælland, Hobro-AGF og Lyngby-AaB.

Første runde skal spilles 12.-15. juli. Der bliver først sat præcise datoer på kampene om et par uger.

I anden runde spiller OB også hjemme. Det bliver mod oprykker Lyngby.

Til gengæld spiller OB ude i de to efterfølgende runder. I tredje runde skal OB til Brøndby, der jo snuppede fjerdepladsen og en europæisk plads for næsen af OB med sejren i Odense i sidste spillerunde i maj, og i fjerde runde skal OB til Esbjerg.

OB skal i femte runde hjemme møde Randers, og i sjette runde skal OB til Farum for at møde FC Nordsjælland.

Herefter hedder OB's program til og med 13. runde Hobro (ude), Sønderjyske (hjemme), Silkeborg (ude), AGF (hjemme), FC Midtjylland (ude), AC Horsens (ude) og AaB (hjemme).

Grundspillet består i alt af 26 runder, hvoraf de 20 spilles i efteråret og de seks sidste runder spilles i starten af 2020, inden slutspillet begynder.

Man kan se hele programmet for grundspillet på superliga.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce