Annonce
OB

OB er havnet i et dybt sort hul: En af de ringeste præstationer under Michelsen

Michael Lumb fra AC Horsens arbejdede hårdt, men Oliver Lund (nr. 2) fik som regel held til at tackle den hurtige venstre back. Jens Jakob Thomasen (tv.) holdt kun en time, inden han måtte gå ud. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
OB leverede i Horsens den dårligste præstation siden Jacob Michelsens første kampe for halvandet år siden.
Annonce

FODBOLD: En af de største OB-fans på øen skrev i en messenger-besked direkte fra morgenkaffen i Assens, at "vi tager derop, men ved det bliver en lortekamp".....

Sådan en fornemmelse kan sagtens blive udbredt, når det er første søndag i advent, isen skal skrabes af bilruderne og Casa Arena i Horsens er befolket spartansk og med folk med klap-pap mellem de frysende hænder.

Sport Fyn havde i en klumme luftet "bange anelser" før udflugten over Lillebælt og de kom til at holde vand. OB leverede en af de ringeste præstationer i Jakob Michelsens regeringsperiode og man skal helt tilbage til hans første fire-fem kampe efter trænerskiftet i sommeren 2018 for at finde noget lignende.

OB-træneren havde vanen tro gjort meget for at holde sine kort tæt til kroppen i ugens løb. Jens Jakob Thomasen sagde allerede i mandags, at han blev klar, selv om han stod over med lyskeproblemer mod FC Midtjylland. Sådan blev det også, og så havde man da en, som kunne bevare overblikket og spille bolden med omhu i en tæt vegetation af canadisk skovhugger-fodbold på begge sider.

Som ventet blev hverken Jeppe Tverskov og Ramon Leeuwin klar. Tverskov fik en fiberskade mod midtjyderne og har døjet med knæproblemer og hollænderen har også skrantet og måtte udgå med noget i læggen mod ulvene. Men de to har trods alt være holdepunktet i opspillet på OB's mandskab bagfra, og så skulle Michelsen finde på noget nyt.

Han turde alligevel ikke smide boldsikre men grønne 17-årige Daniel Obbekjær ind i midten, men sadlede i stedet om til en 4-2-3-1-opstilling.

Det gav mening, fordi Troels Kløve var klar til at spille en rolle på højre kant og så måtte Alexander Juel Andersen og Marco Lund sammen med Oliver Lund lufte boldene noget mere, end Jeppe Tverskov normalt gør med sin følsomme fod. Derfor blev det en kamp med duel på duel.

- Derfor gik vi også op og pressede OB'erne højt, fordi Jeppe Tverskov ikke var med. Så slog de bolden langt og det ville vi jo gerne have, sagde Horsens-træner Bo Henriksen bagefter til Sport Fyn

Det så hæderligt ud før pausen for OB. Michael Lumb blev forbløffet over en fynsk hjørnesparksbold og tog hænderne til hjælp og så var OB foran på Bashkim Kadriis straffespark og måske kunne fynboerne have lukket kampen før pausen, da Jebali spillede Troels Kløve fri. Kløve afdriblede målmanden Matej Delac, men manglede den sidste timing og blev blokeret.

Kampen Kort

Superligaen, AC Horsens-OB 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Bashkim Kadrii (straffespark - 23) midt i målet efter Michael Lumbs hands, 1-1 (61 - selvmål Marco Lund) ved hjørnespark, der får lov at passere forreste stang, 2-1 Bjarke Jacobsen (64) sparker fladt ind efter turbulens i feltet efter hjørnespark.

Advarsler: Michael Lumb, AC Horsens (24), Marco Lund, OB (59), Peter Nymann, AC Horsens (81), Jacob Linnet, AC Horsens (87).

AC Horsens (4-4-2) Matej Delac - Peter Nymann, Malte Kiilerich Hansen, Bjarke Jacobsen, Michael Lumb - Luka Prip, Hallur Hansson, Ayo Okosun, Jonas Thorsen - Nicolai Brock-Madsen (85. Jacob Linnet), Rune Frantsen (78. Peter Therkildsen).

OB (4-2-3-1) Oliver Christensen - Oliver Lund, Alexander Juel Andersen, Marco Lund, Jacob Barrett Laursen - Jens Jakob Thomasen (62. Mads Frøkjær-Jensen), Janus Drachmann - Troels Kløve (66. Mathias Greve), Issam Jebali, Sander Svendsen (75. Anders K. Jacobsen) - Bashkim Kadrii.

Bedste spillere: AC Horsens: Bjarke Jacobsen OB: Oliver Lund

Dommer: Sandi Putros - karakter: 4 - for mange gule kort

Tilskuere: 1.690

Næste kamp: Mandag den 9. december, kl. 19.00, OB-AaB.

Annonce

Som med en kulskovl

Det viste sig hurtigt i anden halvleg, at Troels Kløve og Jens Jakob Thomasen ikke kunne holde kadencen, og de første tyve minutter efter pausen greb OB det helt forkert an.

Fynboerne skovlede boldene væk, som var det kul, der skulle sendes med en trawler til Gdansk. Og så var det Horsens, som spillede med bolden og skaffede sig de dødbolde, der dræbte fynboerne. Dybest set screenede Bo Henriksens mandskab sig til begge mål, fordi OB'erne stod forkert posteret eller ikke kunne modstå de gules fysik, og så var OB bagud 2-1.

Mathias Greve. Mads Frøkjær-Jensen og til sidst Anders K. Jacobsen kom alle ind, men kun førstnævnte gjorde i syv-otte minutter en forskel.

Oliver Lund bidrog måske ikke til at fastholde bolden, men sloges til gengæld som gjaldt det hans eget liv og rykkede også med frem til sidst for at skabe et eller andet ud af kaos.

Issam Jebali har mange gode indfald men spillet med holdkammeraterne virker stadig uden automatisme og Sander Svendsen jagter sin form - og sådan kunne man blive ved.

OB er presset nu og får svært ved at holde sig i top seks i juleferien.

Oliver Lund var hurtigt ude af omklædningsrummet, men nåede at sige:

- Vi har den rigtige attitude, men vi lukker for mange mål ind for tiden. Det er ikke godt nok at give dem to mål på dødbolde. Vi har gode boldspillere på holdet i dag, men vi er langt fra det OB-hold, vi kender, hvor der bliver løbet en ekstra meter for hinanden.

- Anden halvleg var noget juks. Nu må vi glemme det med, at vi har skader og det er synd for os. Dem der er spilleklar må hanke op i sig selv og give den fuld skrue mod AaB, sagde forsvars-fighteren afklaret men bestemt.

OB's karakterer

Oliver Christensen 4

Oliver Lund 4

Alexander Juel Andersen 02

Marco Lund 02

Jacob Barrett Laursen 02

Jens Jakob Thomasen 02

Janus Drachmann 02

Troels Kløve 02

Issam Jebali 02

Sander Svendsen 02

Bashkim Kadrii 02

OB's Marco Lund forsøger at forklare sig over for dommer Sandi Putros. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Nicolai Brock-Madsen strøg forbi Janus Drachmann og Jacob Barrett Laursen i starten af anden halvleg, men Oliver Christensen i OB-målet reddede det efterfølgende frie skud. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce