Annonce
OB

OB har udtaget truppen til KMD Cup'en fredag i Jyske Bank Arena i Odense

OB's Issam Jebali (tv.) kan vise sin kunst indendørs på lørdag. Her i duel med Hobros Emmanuel Sabbi, der også er på vej til OB. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

FODBOLD: OB har udtaget de spillere, der skal spille KMD Cup fredag den 10. januar i Jyske Bank Arena på Ørbækvej, hvor Øens Hold, AaB, AGF og Brøndby er de øvrige modstandere.

Trænerne Jakob Michelsen og Henrik Hansen har tydeligt nok skelet til at udtage spillere, der har flair for indendørs-spillet, og givet unge og andre mulighed for at vise sig frem.

Issam Jebali har formentlig spillet indendørs både i Norge og Sverige, og det bliver spændende at se, hvad tuneserens teknik kan udrette med bolden på det underlag.

Hans Christian Bernat får chancen i målet efter at have forlænget sin kontrakt og der bliver lejlighed til at se på nyerhvervelsen Mikkel Hyllegaard, der er lynende hurtig, og så får Jonathan Harboe chancen efter en del skader i løbet af efteråret.

Stævnet har været afviklet to gange i Brøndby og Aarhus.

OB's trup:

13. Hans Christian Bernat, 2. Oliver Lund, 7. Issam Jebali, 10. Sander Svendsen, 16. Julius Eskesen, 17. Jonathan Harboe,21. Mathias Greve, 22. Daniel Obbekjær, 26. Mikkel Hyllegaard og 28. Anders K. Jacobsen Stævnet bliver sendt direkte på 3+.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce