Annonce
Sport

OB gik ned med oprejst pande

Jeppe Tverskov var med rette skuffet efter slutfløjtet, fordi OB leverede en heroisk indsats, men tabte. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)

OB leverede en heroisk indsats, men blev offer for tempoet til sidst og skal nu forberede sig til hidsig bundkamp i Hobro.

Annonce

FODBOLD: Der kan være noget om, at OB måske tabte, fordi der manglede en ekstra indskiftningsmulighed i det sidste kvarter, hvor det virkelig gjorde ondt på fynboerne.

OB hang i tovene mod et FCK-hold, der bare kværnede løs i deres sikre grundspil og ikke lod sig anfægte af, at OB i første halvleg holdt københavnerne væk fra chancer.

Det blev dyrt, at Jacob Barrett Laursen allerede efter godt et minuts spil faldt om efter at være ramt af Robert Skov lige i tindingen. Den fynske venstre back lå længe ubevægelig og der bredte sig en dårlig stemning, men Jacob Barrett har det godt igen. Men en hjernerystelse slipper han næppe af med inden lørdagens bundbrag i Hobro.

Men det gjorde, at OB i slutfasen manglede en indskifter. Janus Drachmann og Julius Eskesen havde løbet forgæves i mange minutter, og en af dem var blevet skiftet, hvis muligheden havde været tilstede.

Selv om Jakob Michelsens tropper stadig må erkende, at man skal tilbage til 1999 for at finde en lige så grim start på Superligaen efter fire runder, så mere end antydede OB's indsats, at skuden kan vendes bort fra sumpområdet i ligaen.

Men kvalitet er også at score på en helt åben heade-chance, som den Nicklas Helenius formøblede med et forkert timet tilløb dybt inde i overtiden. Helenius headede over. Langt over.

I sidste ende blev det afgørende, at FCK til sidst kunne tillade sig af udskifte kampens profil Rasmus Falk til fordel for VM-spilleren William Kvist. Falk spillede utroligt afklaret og overlegent mod sin gamle klub, og det var ikke tilfældigt, at han blev ophavsmand til Dame N'Doyes sejrsmål fem minutter før den ordinære tid udløb.

Superliga

SUPERLIGAOB-FC København 0-1 (0-0)

Mål: 1-0 Dame N'Doye (86) header ind ved bageste stolpe efter Rasmus Falks forarbejder i højre side.

Advarsler: Viktor Fischer, FCK (57), Rasmus Falk, FCK (58), Janus Drachmann, OB (82).

OB (3-5-2) Sten Grytebust - Jeppe Tverskov, Kenneth Emil Petersen, Alexander Ludwig - Ryan Johnson Laursen, Julius Eskesen, Janus Drachmann, Casper Nielsen (73. Mathias Greve), Jacob Barrett Laursen (2. Mikkel Desler - karakter: 4) - Mathias Jørgensen, Anders K. Jacobsen (62. Nicklas Helenius).

FC København (4-4-2) Jesse Joronen - Peter Ankersen, Denis Vavro, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen - Robert Skov (73. Jan Gregus), Zeca, Rasmus Falk (88. William Kvist), Nicolaj Thomsen (46. Kenan Kodro) - Dame N'Doye, Viktor Fischer.

Bedste spillere: OB: Sten Grytebust FCK: Rasmus Falk.

Dommer: Jens Maae - karakter: 7 - bortset fra overset straffespark - godkendt.

Tilskuere: 9.389

Næste kamp: Lørdag kl. 16.00, Hobro-OB.

Rasmus Falk var den helt store profil på FCK's hold og lagde i sidste ende op til det afgørende mål. Her beundrer Julius Eskesen Falks snævre aflevering. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce

Grytebust i særklasse

Rasmus Falk burde endda have headet FCK foran i første halvleg. Men OB har Sten Grytebust i målet og han fløj som en musvåge ned mod stolpen og stoppede bolden med venstre hånd og sikrede sig den med den højre i en aktion, hvor Gordon Banks' vanvittige redning af Pelés hovedstød under VM i 1970 i Mexico næsten var vand ved siden af. Men selv dem, der ikke har set fordums retro-redninger i levende live, må erkende, at Sten Grytebust solgte sig forbilledligt mod FC København.

Grytebust ville have fået 12 på Sport Fyns karakterskala, hvis ikke nordmanden i en aktion efter pausen pludselig upresset fistede bolden formålsløst videre i det lille felt.

Men OB leverede mange andre steder fine præstationer. Tremands-forsvaret pillede pynten af Dame N'Doye og hang også sammen, da Solbakken satte endnu en mere stationær type i Kodro i front ved siden af.

I sidste ende blev problemet for OB, at de tre på midten skulle dække hele banens bredde, fordi OB's wingbacks ikke kunne komme fremad. Janus Drachmann spillede en stor kamp for OB. Casper Nielsen manglede det sidste overskud offensivt efter sin ribbensskade, og Julius Eskesen leverede fornemt defensivt, men manglede også det sidste kreativt, fordi der blev for langt den anden vej. Alligevel var Eskesen tæt på med et løb i feltet, hvor han bare var 30 centimeter for lav, da indlægget kom.

Sten Michael Grytebust havde med rette det store smil fremme, da han mirakuløst reddede Rasmus Falks hovedstød i sidste minut før pausefløjten. OB-stopper Alexander Ludwig takker den fænomenale nordmand for dåden. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Annonce

Befriende løb

I kampens første fase var det befriende at se, hvordan Mathias Jørgensen, Ryan Johnson Laursen og Anders K. Jacobsen gang på gange var i stand til at true FCK's bagrum og om ikke andet strække gæsterne, selv om især Andreas Bjelland var kold som brøndgraverens berømte bagdel i alle sine aktioner.

Anders K. Jacobsen ramte ikke helt det skarpe niveau, og det var en cadeau og et signal til ungdommen, at træner Jakob Michelsen holdt både Mathias Jørgensen og Julius Eskesen på banen i samtlige 90 minutter. Mathias Jørgensen opsnuste faktisk en kvart chance dybt ind i anden halvleg, da han gled forbi målmand Jesse Joronen, men ikke kunne passere en glidende Vavro fra en spids vinkel.

Lidt akavet blev det for Mikkel Desler som højrebenet venstre back, men Desler kæmpede det bedste, han havde lært, men bidrog knapt så meget i offensiven som Laursen i den anden side.

Anfører Kenneth Emil Petersen havde det godt med OB's mere tilbagetrukne taktik og spillede gode bolde ud fra feltet. Jeppe Tverskov og Alexander Ludwig vandt mange dueller og var forudseende.

I sidste ende stod der 0-1 på tavlen, og alt andet end point i Hobro på lørdag vil betyde, at OB dumper ned som nummer sidst i Superligaen. Men det sker ikke, hvis holdet kan vise samme intensitet som mod FCK, trods to scoringsløse kampe i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce