Annonce
OB

OB: Gevinst tre gange i træk

Målmand Hans Christian Bernat og hans kammerater på OB's U19 slog atter til ved Kai Thor Cup på hjemmebane. Foto: John Randeris
OB's U19-drenge vandt den internationale Kai Thor Cup for tredje gang i træk.

FODBOLD: OB's U19-drenge vandt i weekenden på hjemmebane den internationale ungdomsturnering Kai Thor Cup for tredje år i træk.

OB'erne var bedst i puljespillet med Union Berlin fra Tyskland, IFK Norrköping fra Sverige og hollandske Vitesse Arnhem som de tre modstandere, og derfor var de klar til finalen. Her var modstanderen tjekkiske FK Jablonec, som i sin pulje var endt foran BK Häcken, VRS Academy og Pogon Szczecin.

Fra første fløjt satte OB'erne sig på opgøret, og de lagde et tungt pres på tjekkerne. Midtvejs i halvlegen fik de så prikket hul på tjekkernes målmand, da Max Fenger med et fladt indlæg serverede bolden for fødderne af angrebskollega Mikkel Michelsen, som sparkede fynboerne på vej mod pokalen.

I anden halvleg var OB fortsat det bedste hold, og det var svært at se, hvordan det tjekkiske mandskab skulle skabe chancer mod et godt struktureret OB-hold. Alligevel fik tjekkerne tilsyneladende pludselig bragt balance i regnskabet, da bolden blev headet i mål efter et indlæg. Linjedommeren hævede imidlertid flaget og annullerede målet for offside.

I stedet var det OB, der fem minutter senere fik nettet til at blafre, da Max Fenger sparkede bolden hårdt og fladt ind ved den fjerneste stolpe til 2-0.

Dermed lignede det, at den bare skulle sættes på cruise control i opgørets sidste fem minutter, men kort efter reducerede tjekkerne, og spændingen var tilbage. De grønblusede tjekker skabte dog ikke flere chancer, og så endte det med sejr til OB, som altså dermed vandt Kai Thor Cup for tredje år i træk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce