Annonce
OB

Se højdepunkterne: OB forfærdelig ufarlig i Nørreskoven

OB dumpede uden for top 6 med kummerlig indsats og nederlag til Vejle. Nu skal der hentes mindst en sejr mod Brøndby hjemme eller i Aalborg ude.

FODBOLD: De havde vertikal-skåret lidt i græsplænen i Nørreskoven, men det gjorde ikke mulighederne for at slå fire-fem afleveringer i træk større.

Men OB virkede fornuftigt indstillet på vejlenserne og virkede opsatte på at slå nogle dynamiske kontrastød og få sendt Mart Lieder afsted for at strække hjemmeholdet.

Jakob Michelsen havde valgt tovejs-spilleren Aron Elís Thrandarson på højre kant i stedet for den flagrende Emmanuel Sabbi for at lukke af for hjemmeholdets kanter, og det gjorde islændingen med sin kendte løbevillighed flot før pausen og vandt mange dueller.

Igen var Ayo Okosun sat på bænken og det gjorde spillet noget anderledes, og der var ikke den vilde satsning på at ramme en høj mand i feltet. I stedet skulle blandt andet Thrandarson lure ved den bageste stolpe ved de døde bolde.

OB's defensiv sad sikkert og de fire bageste tillod ikke meget, og Oliver Lund lod spirrevippen Allan Sousa smage fysikken.

Anfører Janus Drachmann stred som en viking, mens Jens Jakob Thomasen vendte boldene. Men rigtigt farligt blev det ikke, fordi Lieder ikke nåede helt igennem.

Vejle forsøgte fra distancen i en meget intens men chancefattig første halvleg.

Tobias Mølgaard hoppede på kanten af det hensynsløse ind i Moses Opondo, men det rakte kun til en reprimande fra dommer Sandi Putros.

Mod slutningen af halvlegen strøg Lieder direkte mod feltet og faldt dybt inde i det, men dommeren fløjtede for den første forseelse uden for feltet for ellers havde det givet gult til Lieder for film.

Vejle stillede en mur op, men en mand sprang for tidligt og et halvkikset forsøg fra Issam Jebali var lige ved at gå ind ved den nærmeste stolpe. Bolden lagde sig til rette i sidenettet.

Annonce

Karantæne til Okosun

I pausen gik frivillige rundt med greve og hakker for at jævne den østjyske muld, hvor bolden havde hoppet nervøst rundt.

Janus Drachmann delte øretæver ud og brød mange bolde og OB kom fint ud fra den the, der altid er i pausen ifølge flosklerne.

Men Viljomur Davidsen blev ved med at komme over Vejles venstrekant og Ryan Johnson Laursen sov, da færingen løb i ryggen på ham og serverede føringsmålet for fødderne af Sousa, der satte den i kassen.

Så var OB presset gevaldigt og der blev satset med tre indskiftninger af Ayo Okosun,, Emmanuel Sabbi og Mikkel Hyllegaard.

Okosun havde ikke været på banen et minut, inden han fik en advarsel, der koster ham karantæne i hjemmekampen på søndag mod Brøndby.

Men så kom OB heller ikke med mere. Det hele blev mere og mere krampagtigt og selv om Mart Lieder straks efter pausen havde en pæn chance i en spids vinkel, så var det stort set eneste beretning fra den forreste front.

OB's spil blev mere og mere usammenhængende og Okosun selv virkede underligt uskarp, da han blev sendt på græsset. Emmanuel Sabbi kom heller ikke til andet end nogle ture rundt om sig selv og vejlenserne virkede mere og mere afklarede med føringen i bagagen.

Jens Jakob Thomasens fine fødder blev ofret med en udskiftning uden, at det blev bedre.

Ryan Johnson Laursen havde et par fine offensive ting til sidst, men de opvejede ikke de defensive mangler. Jeppe Tverskov var stærk i defensiven, men spillere som Moses Opondo, Emmanuel Sabbi og Issam Jebali leverede ikke noget afgørende, der berettiger til at være top 6-spillere - dårlig bane eller ej.

Boldene blev til sidst skovlet ind i feltet, men det hele blev afvist og Vejles målmand Alexander Brunst havde intet at tage sig til.

Til sidst blev Kasper Larsen smidt ind og endnu flere store spillere sendt ind i feltet, mens Mikkel Hyllegaards mission på forhånd var håbløs, fordi der i den fase intet rum var at løbe i.

Bashkim Kadrii kom også på græsset tolv minutter før tid, men gjorde ingen forskel, selv om han ved en enkelt lejlighed fik sit farlige venstreben blokeret.

Vejles andet mål til sidst skubbede OB ned på syvendepladsen og efterhånden er det svært at tro på, at fynboerne har klassen til at sikre bare den ene sejr, der kan vise sig at være nok til at komme med i top 6.

I Nørreskoven fandt fynboerne kun ukrudt.

Mart Lieder sloges og fightede, men havde ikke den fornødne klasse i de afgørende aktioner. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)


Kampen Kort

Superligaen, Vejle-OB 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Allan Sousa (60) sparker tværpasningen fra Viljormur Davidsen ind, 2-0 German Onugkha (89) scorer efter en kontra.

Advarsler: Arbnor Mucolli, Vejle (49), Allan Sousa, Vejle (62), Alexander Brunst-Zöllner, Vejle.

Vejle (4-1-2-3) Alexander Brunst-Zöllner - Tobias Mølgaard, Denis Kolinger, Juhani Ojala, Viljormur Davidsen - Saied Ezatolahi - Yiber Ramadani, Arbnor Mucolli (75. German Onugkha)- Allan Sousa (71. Dominik Kovacic), Wahid Faghir (75. Lundrim Hetemi), Lukas Engel (60. Kevin Yamga).

OB (4-3-3) Oliver Christensen - Ryan Johnson Laursen, Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen, Oliver Lund - Aron Elís Thrandarson (79. Bashkim Kadrii), Jens Jakob Thomasen (67. Emmanuel Sabbi),  Janus Drachmann, Moses Opondo (67. Ayo Okosun) - Issam Jebali (87. Kasper Larsen)- Mart Lieder (67. Mikkel Hyllegaard).

Bedste spillere: Vejle: Denis Kolinger OB: Jeppe Tverskov

Dommer: Sandi Putros - karakter: 7.

Tilskuere: 0.

Næste kamp: Sydbankpokalen 16.30, returkvartfinale FC Midtjylland-OB, søndag 16,00 Superligaen, OB-Brøndby.

KARAKTERER: Oliver Christensen 4 - Ryan Johnson Laursen 02, Jeppe Tverskov 7, Alexander Juel Andersen 4, Oliver Lund 7- Aron Elís Thrandarson 7, Jens Jakob Thomasen 4, Janus Drachmann 7, Moses Opondo 02 - Issam Jebali 02- Mart Lieder 02.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tina Petersen betaler selv 25.000 kr. for genoptræning: Politikere kræver redegørelse om hendes forløb

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce