Annonce
Odense

OB-fan i silende regn og bidende blæst: Det er en cool idé at lukke hjørnerne

- Det var satans, som det bliver ved, lød det om vejret fra en mandlig tilskuer i et af de åbne hjørner på stadion. Flere talte også om aflysningen i Aarhus, hvor banen var for pløret og sumpet til opgøret mellem AGF og Randers FC. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Der var opbakning fra fansene til OB-bestyrelsesformand Niels Thorborgs planer om at forbedre forholdene på stadion, da avisen søndag tog til opgøret mod Brøndby i et regnvejr, der bare blev ved og ved.

- Man skal jo holde med OB, når man er fra Odense.

Sådan siger Magnus Chemnitz, der har valgt at fejre sin 19 års fødselsdag med to venner på stadion i et vejr, som H.C. Andersen nok ville have kaldt ganske forskrækkeligt.

Men Brøndby-kampene er altid sjove, og derfor har han og vennerne bevidst valgt at sætte sig i den ene ende af Barfoed-tribunen tæt ved udeholdets højlydte fans. Imellem de to tribuner er der hul, hvor regnen og blæsten kan vælte ind - og stemningen sive ud.

Og det er derfor, at OB's bestyrelsesformand Niels Thorborg vil have renoveret Nature Energy Park og blandt andet have lukket hjørnerne på stadion, som han fortalte om i podcasten "Stemmer fra Ådalen".

- Det er en cool idé, mener Magnus Chemnitz, der går i 2.g på HHX i Bolbro og tilføjer:

- Selvom man sidder under tribunen, bliver man stadig våd - alt efter vind og vejr. Det er lidt ærgerligt med vejret, men det danske vejr er tit op ad bakke, og så må man bare tage tøj på efter det.

At kommunen i så fald skal spytte i kassen, er helt fint.

- Det er en fin idé (at forbedre stadion, red.), så man kan få flere mennesker herud og gøre fodbolden til et samlingspunkt.

Og bliver der gjort noget ved toiletterne, som Thorborg har et ønske om, gør det heller ikke noget.

- Der lugter ligesom på toiletterne i folkeskolen - måske endda værre, lyder den kontante vurdering fra fødselaren, der dog kun én gang har oplevet lang kø.

Annonce
Magnus Chemnitz fra Odense var taget på stadion på sin 19 års fødselsdag sammen med to kammerater for at se åbningen på forårssæsonen mod Brøndby. Foto: Frederik Steen Nordhagen

- Mega irriterende

Kø ved toiletterne oplever 15-årige Emilie Markussen derimod ofte. Hun har været OB-fan, siden hun var helt lille, men var 14, da hun så sin første kamp på stadion. Siden er det dog blevet til mange.

- Det er mega irriterende med lange køer. Det værste er, når man er nødt til at gå hele vejen rundt om stadion for at finde et toilet, siger hun, da avisen i pausen møder hende i en kø til dametoilettet bag Barfoed-tribunen, hvor flagene på toppen blafrer livligt.

- Toiletterne er fine, men det ville være rart med flere, tilføjer Emilie Markussen, der også gerne så mere tag over tilskuerpladserne.

På modsatte side af banen sad familien Pedersen fra Ballerup klar i regnen næsten nederst på Albani-tribunen længe før kampstart. Michelle Pedersen, 27, har gået i skole med Oliver Lund og har derfor trofast fulgt hans kampe for også Lyngby og FC Vestsjælland sammen sin far John. De er afsted for at se OB, så tit de kan, især når OB spiller i København. I dag er også broren Jimmy med - han er Brøndby-fan.

- Vi holder nok mere med Oliver end med OB, siger Michelle Pedersen på en dag, hvor blækket på blokken flyder ud og dråber på mobilen gør det svært for denne reporter at gøre notater der.

Hun hilser planerne om bedre stadionforhold velkomne.

- Det er ikke helt lige så voldsomt, når hjørnerne er lukkede, siger Michelle Pedersen, der er krøbet i et gult regnslag for at værne sig mod den silende regn.

Hun så også gerne flere dametoiletter på stadion.

- Det er et generelt problem, at der mest er herretoiletter. Jeg kender mange damer, der går til fodbold, påpeger hun.

Turen fra Ballerup ender surt. Ikke nok med, at OB taber med to. Oliver Lund bliver også udvist efter 83 minutter.

Brøndby-fansene derimod kunne tage glade hjem og bemærkede måske dårligt vejret. Allerede efter syv minutter kunne de varme sig på en scoring og de to røde romerlys, der kort efter blussede op blandt den blågule skare.

Der var kø til dametoiletterne i pausen på den drivvåde aften i Bolbro. Flere var glade for Thorborgs planer om blandt andet bedre toiletforhold. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Michelle, John og Jimmy Pedersen var taget fra Ballerup til Bolbro for at se OB-Brøndby. Jimmy holder med de blågule, mens Michelle og faren John holder med OB - mest af alt for at støtte Oliver Lund, som hun har gået i skole med. Foto: Frederik Steen Nordhagen
15-årige Emilie Markussen, der er en hyppig gæst på stadion, ville sætte pris på bedre toiletforhold og bedre ly for regnen på tilskuerpladserne. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Regnslag var højeste mode på Nature Energy Park søndag aften. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Banen blev mere og mere mudret, som opgøret mellem OB og Brøndby IF skred frem. Man valgte dog at gennemføre kampen, selvom AGF tidligere opgav at spille mod Randers FC i Aarhus på grund af den massive regn. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Tilskuerne i enderne af tribunerne fik sig en ordentlig skyller. Her Albanitribunen. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Det var ikke alle forundt at nyde en stadionpølse i tørvejr søndag aften. Her tilskuere, der havde plads under tribunetaget. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce