Annonce
Sport

OB får uafgjort mod Midtjylland efter gyserafslutning

  • I søndagens sene Superliga-kamp fik OB hjemme uafgjort mod de danske mestre fra FC Midtjylland.
  • OB er kommet skidt fra start og er uden sejr i sæsonens fem første kampe, men med et mål i de sidste sekunder lykkedes det at få point mod mestrene fra Herning.
  • Se kampens højdepunkter herover - og en analyse af kampen fra SportFyn længere nede i artiklen.

SportFyn levnede heller ikke OB mange chancer forud for dagens kamp mod FC Midtjylland.

I en kommentar skrev SportFyns Leif Rasmussen, at han havde umådeligt svært ved at tro, at det hele kunne vende mod netop FC Midtjylland, der jo som bekendt er dansk mester. Det holdt også meget hårdt, men med et mål i de døende sekunder af kampen lykkedes det Helenius at skaffe et point til OB.

Kampen er netop fløjtet af og snart vil SportFyns Rasmus Henriksen og Leif Rasmussen komme med deres analyse på video.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce