Annonce
OB

OB'ere: Vi skal have mindst ti point nu

OBs cheftræner Jakob Michelsen ærgrer sig over endnu en kamp uden mål. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Både træner Jakob Michelsen og Janus Drachmann mener, at det er minimums-høsten i de sidste fire grundspilskampe, hvis OB skal med i top seks.

FODBOLD: OB's anfører Janus Drachmann og træner Jakob Michelsen er enige om, at OB nu skal have mindst ti point i de sidste fire grundspilskampe for at komme med i top seks.

- Både FC Nordsjælland og Lyngby vandt i dag og så har vi endnu flere, som vi skal passere. Vi skal have ti point hvis ikke maksiumpoint for at med i de sidste fire kampe. Der venter os fire finaler. Det er allesammen stort set 50/50-kampe, så vi skal have lavet nogle mål og være endnu mere kyniske oppe foran, fastslog anføreren, der igen blev taget ud midt i anden halvleg.

- Jeg har et efterslæb, men jeg vill gerne have spillet noget mere i dag. Det er ikke min beslutning, og det er blevet gjort af hensyn til holdets bedste, tilføjede Drachmann.

Annonce

OB i respirator

OB-træner Jakob Michelsen brugte de vante termer fra sundhedssektoren, da han skulle beskrive fynboernes situation.

- Patienten er om ikke død, så havnet i respirator. Havde vi vundet heroppe ville vi for alvor have været levende, men nu skal vi have ti point i fire kampe for at komme med i top seks. Det er ikke sikkert, at ti er nok. Sikkert er kun amen i kirken, sagde Jakob Michelsen.

- Janus Drachmann har ikke spillet en eneste træningskamp, men han så i dag bedre ud end i den første mod Brøndby. Vi så slidte ud efter efteråret, men jeg synes, at vi har tanket ny energi efter fin opstart, men det er om søndagen, at man skal vise det. Jeg sætter ingen fingre på indstillingen, men der mangler kvalitet på den sidste tredjedel af banen.

Han talte også om presset på ham selv.

- Sådan er det at være fodboldtræner. Det største pres er det, som jeg lægger på mig selv. Skal der peges fingre af nogen, så skal det være efter mig. Jeg har ansvaret. Hvis ikke vi når top seks, så må vi hurtigste muligt jage nedrykningsspøgelset væk og så jagte Europa derfra, sagde Michelsen, der om Mart Lieders skæve start i OB-tiden sagde:

- Han var skadet i den første kamp og ikke med i truppen. I denne uge har han trænet med holdet en gang og ifølge den fysiske stab, havde han kun en halv time eller maksimalt 45 minutter i sig. Og da Drachmann også kun havde begrænset tid, var vi bundet.

- Men det har været en streg i regningen, at Mart ikke har været klar, når nu vi har haft brug for ham som erstatning for Bashkim Kadrii og Anders K. Jacobsen. Vi kan ikke forvente mere af Mikkel Hyllegaard, der udvikler sig fint og fuldt fortjent har fået to indhop, fastslog OB-træneren.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce