Annonce
OB

OB-direktør regner med flere tv-penge - og ser frem til et godt udstillingsvindue

- Jeg synes, vi har kunnet arbejde videre på det fundament, som Kent Nielsen var i stand til at skabe. De justeringer, vi har fået lavet med det nye trænerteam, gør, at jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at det er den form for fodbold, som folk også gerne vil komme og se og støtte, siger Jesper Hansen, sportsdirektør i OB. Arkivfoto: Kim Rune
Det er lidt som jul uden for sæsonen, og denne gang har OB en klar forventning om at få en større gave end sidst, når tv-pengene uddeles. Sportsdirektør Jesper Hansen vil endnu ikke tale om forstærkning af holdet, hvor blandt andre målmand Sten Grytebust har kontraktudløb til sommer.

Fodbold: OB slutter efter sejren over AGF mandag aften som nummer tre i Superligaens grundspil og indfrier dermed et budgetmål om at slutte i top seks. Og når tv-pengene fordeles til klubberne efter 26. spillerunde på søndag, forventer sportsdirektør Jesper Hansen, at der falder en større sum af til OB end ved de seneste uddelinger.

- Ja, det gør der helt sikkert. Der er en masse parametre. Det kommer også an på, hvordan det går i sidste kamp. Men det kan vi godt regne på.

- Men du har ikke lyst til at sige, hvad I gætter på?

- Nej, det har jeg ikke.

Ifølge Tipsbladets opgørelse fik OB cirka 4,91 millioner kroner i tv-penge efter runde 13, hvor holdet var placeret som nummer 11 i Superligaen. Dengang, i slutningen af oktober 2018, lå Esbjerg på tredjepladsen og modtog ifølge Tipsbladets udregning cirka 7,73 millioner kroner.

- På hjemmebane har OB øget tilskuertallet med 10,9 procent i denne sæson (i gennemsnit 6074 til hver hjemmekamp, red.). Er I tilfredse med det tal?

- Hvis vi kigger på, at vi fik den her skrækkelige start med to point efter seks kampe - så synes jeg, det er rigtig fint, at vi har kunnet øge tallet, og vi håber jo på, at der kommer rigtig mange kampe, nu når vi endelig er kommet i det her slutspil.

- Det skyldes også, at vi har arbejdet meget intenst med Jack Jørgensen (kommerciel chef i OB, red.) i spidsen for at lave en bedre oplevelse på stadion, og vi har investeret nogle penge i at gøre oplevelsen bedre.

- Jeg synes også, vi har kunnet se hen over de sidste mange hjemmekampe, at opbakningen er blevet meget bedre og støt stigende.

- I Aarhus har AGF i snit lokket 8438 tilskuere til hver hjemmekamp. Hvorfor kommer der ikke lige så mange til fodbold i Odense?

- Det har Jack Jørgensen nok nogle bedre bud på. Men der er jo ingen tvivl om, at vi har skuffet rent resultatmæssigt med vores superligahold i et stykke tid. Men i og med at vi er blevet lidt mere direkte og skaber flere chancer og spiller noget rigtig godt fodbold, vil der forhåbentlig også komme flere.

- Jeg er sikker på, at så får vi også bedre resultater. Jo bedre opbakning, jo bedre fort har vi i Odense. Det går lidt hånd i hånd.

- Hvis ikke kampe om en mulig medalje kan lokke flere folk på stadion, hvad kan så?

- For mig handler det også om at spille god fodbold, som folk gider at se. Og så er det selvfølgelig helt afgørende, at man også får resultaterne. Jeg synes, vi har kunnet arbejde videre på det fundament, som Kent Nielsen var i stand til at skabe. De justeringer, vi har fået lavet med det nye trænerteam, gør, at jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at det er den form for fodbold, som folk også gerne vil komme og se og støtte.

Annonce

Fem spillere med kontraktudløb

Med tredjepladsen ser Jesper Hansen frem til et forår, hvor OB for en gangs skyld ikke skal spille mod et nedrykningsspøgelse.

- Alt andet lige bliver det jo et sjovere restspil for os, og hvis vi kan gøre en god figur, bliver det også et bedre udstillingsvindue for vores spillere og for klubben. Og endnu et skridt i den rigtige retning for OB, siger Jesper Hansen.

- Bliver der råd til at forstærke holdet til den næste sæson?

- Nu kigger vi lidt på det hele det næste stykke tid, og så må vi se, hvad planer vi kommer ud med til næste sæson.

- Ser du et behov for forstærkninger?

- Det har jeg lige svaret på. Nu kigger vi det hele godt og grundigt igennem. Vi har også nogle spillere, der har udløb til næste sommer.

Blandt de spillere, som kun har kontrakt til sommeren 2019, er målmand Sten Grytebust. Allerede sidste sommer var OB forberedt på, at den norske målmand kunne ryge videre til en anden klub, men der kom ifølge Grytebust aldrig et godt tilbud. Når hans kontrakt udløber 30. juni i år, kan han skifte, uden at OB får noget for ham.

Også Oliver Lund, Rasmus Festersen og Yao Dieudonne har kontraktudløb til sommer.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce