Annonce
OB

OB bygger nyt Superliga-hus

Her kan man se, hvor det nye Superligahus skal ligge. Det ventes at være færdig i løbet af 2020. Foto: OB
Både Superliga-truppen, trænerstaben og en række administrative ledere får til huse i en ny bygning ved siden af indendørshallen. Dermed er årtiers diskussion om placeringen sluttet.

FODBOLD: Efter nærmest årtiers diskussion slår OB nu en streg i det fugtige sand i Ådalen - og vælger at udvikle elitefodbolden på den idylliske adresse.

Dermed er overvejelser om at flytte til enten Dyrskuepladsen eller til Odense Idrætspark - eller et helt tredje sted - afsluttet.

OB har - efter en længere dialog med Odense Kommune - nu fået tilladelserne og tegningerne så meget på plads, at det er besluttet, at et nyt Superliga-hus kan bygges.

Det er koncernen Odense Sport & Event A/S, der skal betale huset.

I september 1968 flyttede OB fra Munke Mose og ind i Ådalen, og der har ikke været skelsættende ændringer siden.

Nu bygges et Superliga-hus ved siden af den nuværende indendørshal, og her skal Superliga-truppen- og staben have til huse.

Det bliver en bygning på over 800 kvadratmeter på to etager, og her skal ligge trænerkontorer, omklædningsfaciliteter, taktikrum, fitnessrum og kontorer til en række administrative medarbejdere, der tidligere har haft til huse ved Odense Congress Center på Ørbækvej.

Annonce

- Investering i fremtiden

- Det nye Superligahus har længe været en strategisk prioritet, og jeg har arbejdet med opførelsen gennem de seneste fire år. Selve placeringen af Superligahuset har været et af de store spørgsmål, men efter afklaringen med kommunen om etablering af nye kunstbaner i Ådalen og græsbaner på Falen har der ikke været tvivl om, hvor vi skal være. Det er derfor dejligt, at vi nu endelig kan præsentere planerne for det kommende hjem for Odenses superliga-trup. Vi er nødt til at investere i fremtiden, og derfor har det også været nødvendigt at investere i nye faciliteter, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

Det nye klubbus rummer faciliteter til fysisk træning og restitutionstræning og lokaler til afslapning mellem træningspassene. Huset er udformet og placeret, så al aktivitet vender sig ud mod træningsbanerne i Ådalen.

- Med gode faciliteter og omgivelser i dagligdagen forbedres spillernes mulighed for at præstere kamp efter kamp. Her fastholder vi klubkulture med amatørafdelingen, hvor hjertet virkelig banker for klubben, siger Jesper Hansen og siger tak til amatørafdelingen for godt samarbejde.

Der er i det seneste år etableret tre nye kunstgræsbane i Ådalen, og OB's amatørafdeling kan også se frem til en opgradering af faciliteterne, fordi der nu flyttes medarbejdere væk fra den eksisterende bygning og i det nye Superliga-hus.

- Det er vigtigt for klubben, at vi er en enhedsklub, hvor de unge spillere kan møde Superliga-spillerne.

Fra sommeren 2020 vil OB desuden råde over yderligere to baner ved Røde Stjerne, så klubben i alt har fem baner til rådighed ved Falen.

Foreløbig er der ikke taget stilling til, om de eksisterende klubhus-faciliteter ved Falen skal opgraderes, erfarer Sport Fyn.

Man kan se en film om det nye superliga-klubhus på: https://youtu.be/yhZeX-5iHB4

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce