Annonce
OB

Se Sport Fyn-analyse efter OB-nederlag: Brøndby var lidt mere snu - nu skal OB se fremad

Foto: Nils Svalebøg/Ritzau Scanpix
OB skal sørge for at få et point mere end Esbjerg for at få bronzen for øjnene 15.500 tilskuere på et udsolgt stadion.

FODBOLD: Det gyngede ellers på Nature Energy Park i Odense, da OB og Brøndby mødtes i en slags falsk bronze-kamp kl. 17.00 på et udsolgt stadion.

Brøndby kunne med en sejr i Odense højest blive nummer fire og så få chancen for at kvalificere sig til Europa i en playoff-kamp hjemme på fredag mod Randers eller AGF.

OB kunne sikre sig bronzen og direkte kvalifikation til Europa, hvis fynboerne kunne sikre sig et point mere i denne runde end Esbjerg, der samtidig spillede i Herning mod sølvvinderne fra FC Midtjylland, der kun har tabt en kamp på hjemmebane i denne sæson.

Med nederlag ender OB som nummer fem og er færdig med sæsonen og ude af Europa-spillet.

Annonce
OBs Bashkim Kadrii og Brøndbys Josip Radosevic kommer til at kæmpe , så blodet sprøjter. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

Se Sport Fyn-analysen efter nederlaget herunder.

Genlæs livebloggen fra Superligarunde 36 herunder, hvor OB mødte Brøndby på hjemmebane, FCN mødte mødte FCK i Parken, og FCM og Esbjerg FB mødtes på Heden.

Efter slutfløjt alle tre steder står det klart, at EfB snupper bronzemedaljerne.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce