Annonce
OB

OB bekræfter: Bytter spillere med Superliga-klub

Sønderjyskes Mart Lieder støder til OB's trup onsdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Mart Lieder støder til OB's trup onsdag og Julius Eskesen køres til sønderjydernes lejr i Belek.

FODBOLD: OB har nu endelig bekræftet, at Mart Lieder skal til OB og Julius Eskesen til Sønderjyske.

Onsdag støder en ny spiller til OB's trup på træningslejren i tyrkiske Belek.

Tidligere på måneden kunne vi fortælle, at vi har sikret os angriberen Mart Lieder fra Sønderjyske fra sommeren 2020. Vi har dog nu købt ham fri, og han starter i OB med øjeblikkelig virkning, hedder det i pressemeddelelsen.

- Vi har skiftet lidt ud i truppen på det seneste, og derfor fandt vi det naturligt at prøve at sikre os Mart et halvt år før tid. Heldigvis var han indstillet på at komme nu, og vi er meget glade for, at det er lykkedes at få forhandlet en aftale på plads. Mart er en spændende angriber, som allerede har bevist sit værd i Superligaen, hvor han har gjort det godt i Sønderjyske. Han er god til at opsnuse chancerne og søger målet, så snart han har muligheden. Han kan spille flere positioner i angrebet, og der er ingen tvivl om, at det er en dygtig spiller, vi får ind på holdet allerede nu, siger sportsdirektør Jesper Hansen.

29-årige Mart Lieder siger om sit skifte:

- Jeg glæder mig selvfølgelig til at komme i gang med det samme. Jeg kan næsten ikke vente med at få min nye trøje på, og det føles bare helt rigtigt. Det er et godt hold med masser af fine spillere, som jeg kommer til, og jeg er klar til at give alt. Det er en klub med stor historie, og jeg ser virkelig frem til at spille for OB. Jeg bor allerede i byen, som både min kæreste og jeg er superglade for at være i. Det er derfor et perfekt skifte for mig, og jeg er meget stolt af at komme til at spille for OB. Jeg håber, at fansene bliver glade for at se mig, for jeg glæder mig til at møde dem, siger han.

Mart Lieder har tidligere scoret mål for FC Purmerend, Pumersteijn, Vitesse Arnhem, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, FC Aarau og FC Eindhoven, inden han kom til SønderjyskE for halvandet år siden.

Han får trøje nummer ni og sætter sig i et fly i morgen tidligt og flyver til Tyrkiet for at møde sine nye holdkammerater.

Annonce

Trøjen med nummer 16 har i lang tid tilhørt Julius Eskesen, men nu skal den have ny ejermand. Eskesen skifter nemlig til Sønderjyske og starter, så snart han har forladt OB's træningslejr i Tyrkiet.

- Julius er en vaskeægte Odense-dreng og har spillet i OB, siden han var en ung knægt. Han kan noget ekstra med bolden og har i lange perioder været en af vores mest populære spillere blandt fansene. Han kan nærmest spille positioner på banen qua sin gode teknik, og han var også et naturligt valg, da vi for nyligt spillede KMD Cup i Jyske Bank Arena.

- Desværre har han ikke fået nok spilletid i Superligaen, og det skal man have i hans alder for at udvikle sig. Derfor er vi glade for, at han nu ser ud til at få minutter i benene igen, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer i Sønderjyske. Vi håber dog ikke, at det er et endeligt farvel til fodbold i OB, og vi ser gerne, at han kommer tilbage til klubben igen på et senere tidspunkt, siger sportsdirektør Jesper Hansen om salget af midtbanespilleren.

Selv siger Eskesen om sit nye eventyr i Sønderjylland:

- Først og fremmest søger jeg noget spilletid, så jeg kan udvikle mig noget mere. Det sidste år har været knap så progressivt for mig, så det er på tide at prøve noget nyt. Sønderjyske er en god mulighed for mig, for der er mange gode og dygtige spillere og en træner, der også fokuserer på udvikling. Det kan jo være en heksekedel at spille i Haderslev, så det glæder jeg mig til at være en del af. Når det så er sagt, så håber jeg 100 % på, at jeg kan komme tilbage til OB igen. Det er ikke et farvel for altid, og jeg kan sagtens se mig i stribet igen, om det så er som spiller eller måske træner en gang i fremtiden.

- Slutteligt vil jeg gerne sende en kæmpe tak til de fynske fans. Det har nærmest været vanvittigt voldsomt med deres støtte, og så kan man mærke, at man virkelig har betydet noget for klubben. Jeg har næsten ikke ord for, hvor meget det har haft at sige for mig, siger han i pressemeddelelsen.

20-årige Eskesen har altid spillet i OB og fik debut i Superligaen d. 15. september 2017 mod Silkeborg. Det blev til 41 kampe og et mål for Striberne i denne omgang. Desuden har han 21 landskampe for diverse danske ungdomslandshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

Sprællevende 100-årig

Det kan ikke have undgået manges opmærksomhed, at det i år er 100 år siden, Genforeningen fandt sted. En begivenhed, som betød, at befolkningen på et landfast stykke Danmark efter at have været tysk siden 1864 igen kunne lade Dannebrog blafre i haven. At de igen kunne vælge, om de ville mødes for at diskutere politik i stedet for at spise kage ved store kaffeborde, som i de mellemliggende år havde udgjort den dansksindede bastion. Men det er nok de færreste, der ved, hvad årene inden Genforeningen førte med sig. Mens mange af os kigger mod andre grænsedragninger for at forstå, hvad fjendtlig magtovertagelse betyder, afslører Genforeningen, at vi er klædt af, når det kommer til vores eget lands historie. Også selv om det kun er få generationer siden, den udspillede sig. Tænk sig, at dansk i knap 50 år var forbudt som undervisningssprog, og at befolkningen søgte at omgå forbuddet ved at oprette skoler nord for den ny grænse, så eleverne alligevel kunne blive undervist i deres modersmål? At disse skoler skulle blive en form for forløber for efterskolerne, der 100 år senere stadig er i høj kurs, når unge skal finde deres identitet? Også selv om identitet i 2020 handler om meget andet end nationalitet. "Hvad kommer Genforeningen da mig ved", spørger den sønderjyskfødte skuespiller Bodil Jørgensen i Grænseforeningens humoristiske jubilæumsvideo, der florerer på internettet, og svaret er kort: Alt. Genforeningen er sprællevende. Hvis vi reelt vil give andet end evnen til at ramme et 12-tal ved eksamensbordet videre til de yngste, kunne vi passende benytte 100-året til at opsøge en af de 650 mindesten, der blev rejst i 1920 for at ære, at Sønderjylland igen blev dansk. Og som Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede - et par af dem befinder sig endda på Fyn. Det kunne være starten på en samtale om at høre til et sted, men også om hvad det mon havde betydet, hvis afstemningen i 1920 var blevet et "nej" og et "mojn".

Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Annonce