Annonce
OB

OB bør gå efter Europa

Sportsredaktør Leif Rasmussen.
Annonce

Det ene øjeblik er klubberne i nedrykningsfare for så ugen efter at være på vej mod Europa.

Det er sådan, at strukturen stadig er i Superligaen, som burde være en lige-ud-turnering, men som tv-stationerne igen og igen presser til citronen for at finde en formel, hvor alle kampe skal bygges op til den største af alle kampe, som denne verden nogensinde har oplevet.

Sådan er vilkårene, selv om det i disse corona-tider jo også presser spillerne ekstremt.

For nogen vil sige, at OB kan ånde lettet op med bare uafgjort mod Lyngby foran 150 sæsonkortholdere og lige så mange sponsorer på Nature Energy Park mandag aften.

Men det bør det slet ikke handle om for OB. Klubben har naturligvis været stærk nok - det tror vi på - til at afvise nedrykningspøgelset. Men det er jo helt andre parametre, OB skal måles på.

OB skal måle sig selv med AGF og AaB, har sportschef Michael Hemmingsen været ude at sige. Det har OB ikke magtet i denne sæson, men så bør klubben gå efter at overhale dem begge indenom og jagte den lille Europa-chance, der er. Alt andet er uanstændigt.

Kan OB mandag aften fortsætte sejrsserien, så er klubben godt på vej mod kampe mod AC Horsens og Randers om at blive nummer syv. Og så skal man efterfølgende efter de fire kampe 'bare' vinde over nummer tre på udebane - vel AGF, Brøndby eller Nordsjælland- for at få den sidste Europa-billet. Og så vil man i en til tider tynd sæson have overhalet både aarhusianere og nordjyder. Så vanvittig er strukturen. Rammer man formen, kan det lade sig gøre.Men det bliver svært al den stund, at depechen fortsat rækkes fra en skadet OB-spiller til en anden, og der er vel grænser for, hvor mange U19-spillere, der kan lappe hullerne, som Max Fenger jo har gjort, selv om han endnu ikke har scoret.

Senest var den islandske jernmand Aron Elís Thrandarson blevet skadet til Lyngby-kampen, som Moses Opondo måtte forlade i pausen med endnu en skade, så man bliver meget i tvivl om Opondos fremtidige reelle muligheder i klubben.

Jo. Issam Jebali, Janus Drachmann og Oliver Lund er set i fuld vigør under den sidste træning i Nyborg, men er det holdbart - og lugter det af Europa med så mange, der skal ind over lazaret-bestyreren? Næppe.

Men der kan tages et skridt mod et noget ramt Lyngby-hold mandag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce