Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt udvalg i FMK: De skal udvikle fremtidens skole

Ole F. Pedersen (V) står i spidsen for det nye udvalg. Arkivfoto.

Holdet er sat, og nu starter arbejdet for det udvalg, der skal komme med bud på rammerne for fremtidens folkeskole i Faaborg-Midtfyn.

Faaborg-Midtfyn: Hvordan skal vores lokale folkeskoler se ud i fremtiden? Det skal de syv medlemmer af et særligt nedsat udvalg bruge det næste års tid på at give svar på. Medlemmerne af det såkaldte §17, stk. 4-udvalg er fire politikere udpeget af kommunalbestyrelsen og tre eksterne medlemmer fra erhvervsliv, ungdomsuddannelser og skoleområdet.- Vores folkeskoler har allerede mange styrker, men i en foranderlig verden er det vigtigt, at vi hele tiden tænker fremad og udvikler os, så vi også ruster vores elever til at begå sig i fremtidens samfund, siger formand for udvalget, kommunalbestyrelsesmedlem Ole Pedersen (V) ifølge en pressemeddelelse fra Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce

En vigtig opgave

Udover ham sidder også Steffen Jensen (A), Lars Scheby (B) og Morten Schjøtt (Ø) med i udvalget. Det er politikerne selv, der har peget på de tre eksterne medlemmer, som er virksomhedsejer Rikke Bech Skougaard, der driver den lokale virksomhed Hybjerghus Optimering, rektor på Faaborg Gymnasium, Sophie Holm Higgins, og Peter Lund Andersen, der er kredsformand i Danmarks Lærerforening.- Det er en stor og meget vigtig opgave, vi står overfor. Og jeg er glad for, at Rikke, Sophie og Peter har sagt ja til at bruge deres tid og kræfter på at tænke fremtidstanker med os, siger Ole Pedersen og uddyber:- Når vi skal skabe Fremtidens Skole kræver det nemlig, at vi tænker folkeskolen bredt. Elevernes læring skal jo kobles til den verden, de vil møde uden for skolen, og de skal klædes på med de kompetencer, der vil blive efterspurgt på fremtidens uddannelser og arbejdsmarked. Så det er afgørende, at vi involverer bredt, hedder det i pressemeddelelse."Ole Pedersen understreger desuden, at elevernes trivsel også vil blive et fokuspunkt for udvalget.

Tre hovedtemaer

§17.4-udvalget mødes første gang 27. september 2018, hvor de tager fat på tre temaer i relation til Fremtidens Skole. De tre hovedtemaer er:o Skolens indhold: De lokale skolers styrker og udviklingsmuligheder, understøttelse af børns forskellige kompetencer og udvikling af interesser som fremtidens borgere. o Rammen om skolen: Samarbejde med forældre, foreninger osv. undervejs i skoleforløbet.o Koblingen videre: Arbejdsmarked, ungdomsuddannelse og foreningslivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce