Annonce
Assens

Nyt udeunivers i Køng

Køng Idrætsfriskole er ved at bygge et nyt udeområde ved skolen, som de kalder for Unitværs. Det er et læringsunivers. Foto: Kim Rune

Køng Idrætsfriskole er ved at få lavet et nyt udeunivers, som skal være med til at gøre samværet, nærværet og kreativiteten bedre.

Køng: De er glæde på Køng Idrætsfriskole over et nyt univers, som er skudt frem.

Det er Unitværs. Et nyt udeområde på et græsareal tæt ved skolegården, hvis formål det er at koble sund kost, undervisning og pædagogik sammen i ét hele. For det siges, at bevægelse giver en sund krop, og en glad krop har nemmere ved at lære.

Elise Julie Stenmann Hansen er specialpædagogisk koordinator og projektansvarlig bag. Hun siger:

- Det er et projekt, som har været undervejs gennem flere år. Vi startede med at inddrage vores lærergruppe og vores elever i at se på, hvad vi havde brug for på udearealerne, siger hun.

Efter idéerne blev samlet sammen, kontaktede skolen en legeplads-konsulent, som kom ud og så hele området og tegnede muligheder op.

- Han tegnede forskellige universer. Det blev så til Køngs Unitværs, fortæller Elise Julie Stenmann Hansen.

Derefter kom den virkelige hurdle. Der skulle søges penge hos fonde, og idéen skulle sælges.

- Efter en masse slid med at søge fonde, lykkedes det at få Lokale- og Anlægsfonden til at donere. Og Friluftsrådet, siger Elise Julie Stenmann Hansen, som er glad for, at man kom i mål.

Annonce

Indvielse i januar

Det nye udeunivers på Køng Idrætsfriskole, Unitværs, står klar i uge 50.Men det er først fredag 7. januar (formenlig ved 13-tiden), at universet bliver formelt indviet ved en såkaldt nytårstaffel. Det fortæller Elise Julie Stenmann Hansen, specialpædagogisk koordinator og projektansvarlig. Det bliver med blandt andet bål og fakler og andre ting.

Havearkitekt Jan West Møller har været med i udviklingen af Unitværs.

Køng Idrætsfriskole har 100 elever.

Elise Julie Stenmann Hansen er specialpædagogisk koordinator og projektansvarlig bag Unitværs. Foto: Kim Rune

Tre universer

Den samlede projektsum er på 900.000 kroner, oplyser Elise Julie Stenmann Hansen.

- Det er for tre universer: Et teaterunivers, et køkkenunivers og et spejderunivers, siger hun.

- Hvorfor de tre universer?

- Det er, fordi Friluftsrådet egentlig var det første, der sagde ja til at støtte projektet. Det går jo efter det, der har med natur at gøre og læring i naturen. Det var vores køkkenunivers og spejderunivers, siger Elise Julie Stenmann Hansen.

Til det koblede man så teateruniverstet. Unitværs skal nemlig styrke også det musiske, fantasi og sansning.

Projektsummen er 900.000 kroner. Foto: Kim Rune

Fra jord til bord

Der kommer blandt andet også et grillhus, og der skal dyrkes afgrøder.

- Det yderste mål er, at eleverne får det fra jord til bord. Det er jo et læringsunivers det hele. Vores børn håbede måske på, det var en Tarzan-bane og multibane, vi havde fået penge til, men nu når det står klar, så kommer de jo til at opleve, at de kan være meget mere ude i deres undervisning, siger den projektansvarlige.

Det er hun sikker på, børnene vil tage imod med kyshånd.

Da accepten fra Friluftsrådet var hjemme, begyndte Køng Idrætsfriskole at søge flere fonde, siger Elise Julie Stenmann Hansen, så man netop kunne udvide grundtanken om en plads i tre universer.

Udover det har forældrene ydet en kæmpe indsats. Der er blevet løbet sponsorløb, som har givet penge, oplyser Elise Julie Stenmann Hansen.

Projektet står færdig i uge 50. Og mon ikke børnene kommer til at lege på tværs af klasserne i Unitværs?

Køng Idrætsfriskole er ved at bygge et nyt udeområde ved skolen, som de kalder for Unitværs. Det er et læringsunivers. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce