Annonce
Nordfyn

Nyt tyveri af hjertestarter fra samme sted: - Det er en katastrofe, der i værste fald kan koste menneskeliv

Der står omkring 100 hjertestartere i Nordfyns Kommune, og de har gang på gang vist deres store værdi. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Flemming Lunde Sørensen, formand for Nordfyns Hjertestarterforening, er dybt frustreret, efter der for anden gang i løbet af kort tid er stjålet en hjertestarter fra samme sted.
Annonce

Tørresø: - Det er en katastrofe, der i værste fald kan koste menneskeliv.

Flemming Lunde Sørensen, formand for Nordfyns Hjertestarterforening, er frustreret. På et tidspunkt mellem lørdag klokken 18.00 og søndag morgen blev en hjertestarter, der stod tæt ved Tørresø Strand, stjålet.

- Det er en utilgivelig handling.

Det er dermed anden gang inden for få måneder, at der er fjernet en hjertestarter fra pågældende sted. Mere præcist på hjørnet af Kastanievænget og Hotelvej, der fører ned til et område med mange sommerhuse.

Annonce

Søger løsning

I sagens natur nytter det ikke at låse en hjertestarter inde. Alle skal have fri adgang til den, når behovet opstår. Udfordringen er derfor, hvordan man bedre garderer sig mod endnu flere tyverier. Flemming Lunde Sørensen fortæller, at han allerede har indledt dialog med en kyndig virksomhed i Odense. Hensigten er som et eksperiment at udtyre hjertestarteren med en skjult gps-anordning, så man i tilfælde af tyveri kan spore den.

Én ting er hjertestarterens økonomiske værdi. Cirka 15.000 kroner. Den stjålne hjertestarter er i øvrigt forsikret. Noget andet, der ikke kan gøres op i penge, er den hjælp, som hjertestarteren bidrager med i tilfælde, hvor det er et spørgsmål om liv og død.


Der er cirka 100 hjertestartende stående rundt omkring i Nordfyns Kommune, og de har mange gange været til uvurderlig hjælp. Det er for eksempel ikke lang tid siden, at der var to tilfælde af hjertestop i Otterup-området, hvor der med succes blev anvendt hjertestartere.

Flemming Lunde Sørensen, formand for Nordfyns Hjertestarterforening


- Der er cirka 100 hjertestartende stående rundt omkring i Nordfyns Kommune, og de har mange gange været til uvurderlig hjælp. Det er for eksempel ikke lang tid siden, at der var to tilfælde af hjertestop i Otterup-området, hvor der med succes blev anvendt hjertestartere, siger Flemming Lunde Sørensen.

Han fortæller, at der i gennemsnit indtræffer 1,5-2 hjertestop om måneden i Nordfyns Kommune.

Annonce

Også hærværk

I tilfælde af flere lignende tyverier frygter han i yderste konsekvens, at en person, der står til at skulle foretage genoplivning, kommer til et tomt skab med fatale konsekvenser til følge.

Han håber, at tyvene rammes af dårlig samvittighed og leverer hjertestarteren tilbage. Han noterer sig, at der i samme tidspunkt er begået hærværk i området, og at man derfor kan gisne om, hvorvidt der skulle en forbindelse mellem de to hændelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mette Frederiksen om corona-udbruddet i Vollsmose: - Vi skal ret hurtigt drøfte, om der mangler nogle værktøjer

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce