Annonce
Odense

Nyt trick: Tyve bruger mundbind under indbrud

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm demonstrerede på et pressemøde midt i august, hvordan man bruger et mundbind korrekt. Nu har indbrudstyvene i Odense lyttet, og de er begyndt at bruge mundbind, når de bryder ind. Det var nu ikke lige det, sundhedsdirektørens anbefalinger gik på. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Brug af mundbind breder sig nu også til indbrudstyvene i Odense. Med bindet for det meste af ansigtet er det lettere at skjule sig.
Annonce

Odense: Måske er det, fordi de vitterlig er nervøse for at blive smittet med corona, når de går på "arbejde". Eller også er det muligheden for at maskere sig uden at vække opsigt, der nu får flere indbrudstyve i Odense til at gå med mundbind, når de går ud for at bryde ind i de odenseanske hjem.

To gange i den forgangne weekend har Fyns Politi fået anmeldelser om indbrud, hvor tyvene godt nok er blevet opdaget, enten af vidner eller videoovervågning, men hvor begge tyve har skjult sig bag et mundbind.

I begge tilfælde kom anmeldelserne fra Odense S. Den første fra et privat hjem på Volderslevhaven, hvor tyven havde brudt et vindue op og stjålet en bærbar computer samt smykker. Ifølge signalementet var der tale om en dansk mand på mellem 20 og 25 år, tynd af bygning og iført kasket og mundbind.

Den anden anmeldelse kom fra en villa på Rulkehøjen, hvor tyven ligeledes havde brudt et vindue op. Her stjal vedkommende en safetybox med smykker, pas, dokumenter, ekstern harddisk, kontanter og en sparegris. Her blev gerningsmanden beskrevet som en mand på 15 til 17 år, iført grønne bukser, rygsæk og mundbind.

Mens de to tyve foreløbig ikke er fundet, så må en odenseansk mand ærgre sig over, at han ikke havde et mundbind med, da han søndag ville ind på Odense Banegård Center. For her endte han ifølge politiets døgnrapport i klammeri med en vagt i centret, da vagten bad ham tage et mundbind på for at komme ind. Det endte med at manden spyttede efter vagten, der tilkaldte politiet. Sagen karakteriseres nu som vold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce