Annonce
Odense

Nyt tiltag fra Odenses biblioteker: Book en bibliotekar online

man kan ikke gå på opdagelse her på hovedbiblioteket i Borgernes Hus lige nu, men nu har Odense Bibliotekerne startet et nyt tiltag kaldet "Book en bibliotekar online". Her kan man via nettet få hjælp af en bibliotekar til finde materiale. Arkivfoto: Vibeke Volder
Bibliotekerne er lige nu lukket på grund af coronavirus, og derfor kan man heller ikke få rådgivning af en bibliotekar. Det laver Odense Bibliotekerne nu om på med tilbuddet "Book en bibliotekar online".

For mange læseheste, og især studerende, er det en del af hverdagen at gå på biblioteket for at låne bøger og andet materiale. Her er det også muligt at få rådgivning af en bibliotekar, hvis man har brug for hjælp til at finde noget bestemt. Det er dog ikke muligt lige nu, hvor coronavirussen har lukket landets biblioteker. Og derfor har Odense Bibliotekerne taget initiativ til et nyt tilbud, man kalder for "Book en bibliotekar online".

Tilbuddet gør det muligt at booke en halv times online rådgivning af en bibliotekar. Med rådgivningen kan man få hjælp til både at finde bøger online, samt at navigere rundt i bibliotekets andre online-tilbud, som blandt andet tæller netaviser, e-bøger og adgang til film og musik.

Annonce

En hjælp til studerende

- Når man står i en helt ekstraordinær situation, gælder det om at tænke kreativt og smart, og det gør Odense Bibliotekerne med det her tilbud, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), som mener, at tilbuddet især kan hjælpe de studerende:

- Bibliotekerne formår at bruge de mange teknologiske muligheder, til at hjælpe Odenses borgere - og specielt de studerende, som lige nu sidder hjemme og skal have studier og opgaver til at fungere trods nedlukningen af Danmark.

For at booke online rådgivning skal man bestille tid senest 1-2 dage, før man skal bruge hjælpen. Det er muligt at få en tid fra klokken 9-15 på alle hverdage, og bookingen skal ske på www.odensebib.dk/page/book-bibliotekar. Her vælger man, om rådgivningen skal foregå over nettet eller via telefon. Hvis den bookede tid ikke er ledig, vender biblioteket tilbage for at finde et nyt tidspunkt. Rådgivningen er gratis og kan benyttes af alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Drab på George Floyd: Massivt fremmøde til solidaritets-demonstration i Odense

Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce