Annonce
Indland

Nyt testanlæg for droner på Fyn: Kan tiltrække udlandet

Fjernstyret Drone.

Et nyt testanlæg for droneteknologi i HCA Airport forventes at vække stor interesse fra udenlandske virksomheder

Annonce

Næste år får udenlandske virksomheder og droneinteressenter endnu en god grund til at dreje hovedet i retning af Fyn.

Netop i dag har Hans Christian Andersen Airport i Odense nemlig indgået en aftale om et nyt testanlæg for droneteknologi i lufthavnens nationale testcenter, der skal sætte Danmark og Fyn på verdenskortet.

Testanlægget er et såkaldt fotogrammatisk testanlæg, hvis formål i hovedtræk er at give kunder, operatører, myndigheder og andre droneinteresserede muligheden for at teste og udvikle på deres droneteknologi løbende. Blandt andet får man nu mulighed for at teste, om dronerne også er lige så præcise, som producenterne lover.

Og det skal nok vække interesse - også uden for landets grænser. Det mener blandt andet Niels Henrik Broge, der er specialkonsulent i Geodatastyrelsen og en af samarbejdspartnerne bag det nye testcenter sammen med HCA Airport og rådgivningsvirksomheden COWI.

- For at Danmark kan komme i front inden for droneområdet, er det afgørende, at der oprettes et dedikeret testmiljø, hvor det er muligt at eksperimentere med droneteknologier. Det nye testanlæg er et skridt i den retning, siger han.

Annonce

På vej mod føreposition

Samme begejstring finder man hos projektchef i HCA Airports nationale testcenter for droner, Michael Larsen. Han tror også på, at det nye testcenter er et vigtigt skridt i retning mod en førende position på dronemarkedet.

- Anlægget er et skridt i udviklingen af det nationale testcenter, som på sigt skal være et af Europas førende faciliteter for branchen. Målet er at tiltrække både danske og udenlandske virksomheder, siger han.

Det nye testanlæg forventes at stå klar til brug allerede i foråret 2015.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Middelfarts borgmester blev vaccineret på dag ét - med de første plejebeboere: Var det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Kultur

Mellem rottelort og spindelvæv

Kultur

Badehotellets svar på Gøg og Gokke

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce