Annonce
Nyborg

Nyt tankanlæg på vej i transportcenter

Transportcentret i Nyborg rummer i forvejen et tankanlæg for erhvervskøretøjer og en burgersrestaurant. Kort før jule åbnede så en vaskehal, og nu er næste projekt på vej gennem systemet. Foto: Kasper Riggelsen

Hvis alt går efter planen, kan UnoX får den nødvendige byggetilladelse indenfor to-tre uger. Direktør i udviklingsselskabet Retian Ejendomme, Jan Poulsen, drømmer fortsat om at kunne få lov til at lave en ny dagligvarebutik i et hjørne af ejendo

Nyborg: Mens diskussionen for og imod et nyt butikscenter på Lynfrosten bølger frem og tilbage, er Retian Ejendomme klar til at tage næste skridt i udviklingen af transportcentret på den anden side af Storebæltsvej i Nyborg.

Det sker i form af et UnoX tankanlæg for privatbilister, bekræfter udviklingsselskabets direktør Jan Poulsen overfor Fyens Stiftstidende. Den nye automat, der får plads til fire biler ad gangen, skal placeres umiddelbart til højre for indgangen til transportcentret, og dermed har Retian Ejendomme næsten pladen fuld.

Men også kun næsten. Ifølge Jan Poulsen er det nemlig fortsat drømmen, at man med tiden kan åbne en ny dagligvareforretning eller en udvalgsvarebutik på 1500 kvadratmeter i det nordøstlige hjørne af ejendommen.

Butikken er oven i købet indtegnet på den nye oversigtsplan, som Retian Ejendomme har afleveret til kommunen i forbindelse med den aktuelle byggesag. Det er dog helt for selskabets egen regning, understreger byggesagsbehandler i kommunen tekniske forvaltning Olav Hegelund Nielsen.

En dagligvarebutik vil således kræve en helt ny lokalplan. Til gengæld vil der formentlig ikke gå meget mere end to-tre uger, før kommunen kan give byggetilladelse til det nye tankanlæg, vurderer han. Forudsat, altså, at der ikke kommer indsigelser fra de forskellige parter, som skal høres i sagen.

Fyns Politi har allerede svaret kommunen, at man ikke ser nogen problemer i projektet, og ifølge Tove Jensen fra kommunens vejafdeling er der også grønt lys derfra. Derudover skal blandt andet forsyningsselskabet høres, ligesom de miljømæssige aspekter skal tages i betragtning.

Annonce
Sådan kan transportcentret ved Storebæltsvej komme til at se ud, når det er helt færdigudbygget. Retian kan dog ikke bygge en dagligvarebutik, som skitseret, med mindre politikerne vedtager en ny lokalplan for området. Grafik: Retian Ejendomme/Leif Nørmark Sørensen

Sidste skud på stammen

Det 18.000 kvadratmeter store areal langs Storebæltsvej har tidligere tilhørt DSB Ejendomme, men blev i 2016 solgt til Retian Gruppen - et konsortium, der blandt andet opfører Rema 1000-butikker og UnoX-tankanlæg.

Også Nyborg Kommune har fra begyndelsen spillet en vigtig rolle, idet byrådet har afsat 12,5 millioner kroner til projektet. De er dels brugt på nye parkeringspladser og et offentlig toilet, dels på trafiksikring af Storebæltsvej med lyskryds, cykelsti og højresvingsbane.

I 2017 kom så det første synlige tegn på liv i det nye transportcenter med åbningen af et tankanlæg for erhvervskøretøjer. Den 20. september 2018 kom turen så til burgerrestauranten Carl's Jr. og ved juletid kunne Washworld tage en ny vaskehal i brug.

Ud over det nye tankanlæg skal der i løbet af 2019 opsættes en ny pylon på arealet, som byrådet har godkendt. En dagligvarebutik har dog noget længere udsigter, erkender direktør Jan Poulsen.

- Det er korrekt, at indenfor den gældende lokalplan kan vi ikke bare lave en dagligvarebutik. Men vi har tilkendegivet overfor kommunen, at det er noget, vi meget gerne vil, siger han.

Også ejeren af Lynfrosten, Philipsengruppen, er interesseret i at etablere en stor dagligvarebutik som del af det - måske - kommende butikscenter.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra UnoX til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Annonce