Annonce
Kerteminde

Nyt tag på svømmehallen: Prisen næsten fordoblet

Det er dejligt at plaske i klorvandet, men det sender nogle dampe op, som i årenes løb har nedbrudt tagkonstruktionen. Arkivfoto:Kim Rune
Seks millioner kroner rækker ikke. Byrådet bliver i denne uge bedt om 4,6 millioner kroner ekstra til renovering af Munkebo Svømmehal.

Munkebo: Egentlig skulle der først lægges nyt tag på Munkebo Svømmehal til næste år, men på grund af corona-krisen valgte politikerne at fremskynde arbejdet, og der blev afsat seks millioner kroner til projektet med at renovere klimaskærmen, som det hedder. I dette tilfælde et nyt tag.

Det vil sige, det var i virkeligheden kun tagbelægningen, man havde regnet med at udskifte. Desværre viser det sig nu, at selve tagkonstruktionen også skal udskiftes.

- Det var en streg i regningen, erkender Kenneth Møgelvang, bygningskonstruktør ved ejendomsadministrationen.

- Heldigvis opdagede vi det, inden vi for alvor gik i gang, så vi kan nå at orientere politikerne.

Annonce

Ødelæggende klordampe

Det politikerne får besked på, når de torsdag den 25. juli samles til byrådsmøde, er, at der er brug for 4,6 millioner kroner oven i de seks millioner, der allerede er bevilget.

- Vi har pillet noget af taget af, og derefter har Rambøll været inde og måle på spær og åse. Beregninger på måleresultaterne viser desværre, at de ikke er i den gode stand, vi havde regnet med, fortæller Kenneth Møgelvang.

Munkebo Idrætscenter

Første spadestik til Munkebohallen blev taget 24. september 1968.

Idrætshallen blev indviet 1. november 1969.

Første spadestik til svømmehallen blev taget 14. november 1977.

Svømmehallen blev indviet 14. oktober 1978.

Bowlingbaner, fitness og nyt caféområde blev taget i brug 3. december 2001.

Munkebo Idrætscenter overgik til kommunal drift 1. april 2008, da Munkebo Idrætscenters økonomi ikke hang sammen.

Første spadestik til Munkebo Multipark blev taget 17. juni 2015. Munkebo Mulitpark indvies 17. december 2015.

- Vi havde forventet, at dampspærren havde været så god, at tagkonstruktionen kunne genbruges. Sådan er det desværre ikke, da klordampene har nedbrudt materialerne. Derfor bliver vi nødt til ikke blot at udskifte tagbelægningen, men også selve konstruktionen.

Kenneth Møgelvang fortæller, at Rambøll desuden anbefaler, at man udskifter beklædningen på gavlene for at få skabt en helt tæt damspærre.

- Til gengæld skulle der så være garanti for, at den nye tagkonstruktion holder de næste 40 år, bemærker han.

Annonce

Et mareridt at vedligeholde

- Det har på det seneste været et mareridt at vedligeholde det gamle tag. Pladerne knækker, og det koster temmelig mange penge, hver gang, vi skal have skiftet en plade, for der skal lejes en lift ind hver gang. Nu bliver asbestpladerne fjernet, og i stedet lægger vi tagpap på.

Samtidig med, at der kommer nyt tag på svømmehallen, bliver den også isoleret efter de nye regler. Det betyder, at isoleringen bliver dobbelt så tyk, og det forventes at få en temmelig positiv indvirkning på varmeregningen.

- Selvom vi nu skal lave lidt mere, end vi havde regnet med, så er forventningen stadig, at vi når at blive færdig til nytår, lover Kenneth Møgelvang.

Samtidig med, at taget nu bliver renoveret, er man også i gang med at give det store bassin den helt store tur, så det er omtrent så godt som nyt, når svømmehallen igen åbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce