Annonce
Fyn

Nyt studie slår fast: Mundbind virker mod coronavirus med op til 80 procent

Susanne Palme fra Nyborg bruger mundbind for at beskytte sig selv mod infektionen - og det er en god og effektiv idé, viser et nyt studie. Foto: Michael Bager
Annonce

Mundbind er et effektivt værn mod coronavirus, viser en ny canadisk undersøgelse. Den konkluderer, at brugen af mundbind kan mindske risikoen for at blive smittet med infektionerne corona, sars og mers med mellem 6 og 80%.

Undersøgelsen er lavet af den canadiske forsker og professor Holger Schünemann, og den sammenholder 172 studier af mundbinds effekter foretaget i 16 lande.

Godkendte mundbind

Det er ikke ligegyldigt, hvilket mundbind du køber. Når du køber mundbind, skal du være opmærksom på, om det er godkendt som medicinsk udstyr.

Det kræver, at:

  1. Mundbindet skal være CE-mærket.
  2. Fabrikantens navn skal stå på pakken.
  3. Der skal være en brugervejledning på dansk.

Du skal derudover være opmærksom på, at mundbind findes i forskellige typer afhængig af deres filtrering. Der findes mundbind af type I, type II eller type IIR. 

I Europa skal der minimum bruges en type II ved flyrejser.

Undersøgelsen har overvejende fokuseret på medicinske og kirurgiske masker, og Holger Schünemann efterlyser mere forskning både i disse masker og stofmasker.

Annonce

Stor prisforskel

Udover at det i øjeblikket kan være svært at anskaffe mundbind, så kan prisen også variere meget. Hvis du f.eks. skal købe mundbind på webapoteket.dk, skal du regne med at betale ca. 10 kroner per mundbind. Billigere bliver det, hvis du køber ind i Flying Tiger, hvor du skal betale ca. 4 kroner per mundbind eller Føtex, hvor det koster ca. 5 kroner per mundbind.

I Danmark er der indtil nu indført krav om brug af mundbind i offentlig transport i kommunerne Aarhus, Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg og Favrskov.

Annonce
Annonce
Fyn

Otterup fjernede al tvivl

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

SUS Nyborg langt fra niveau

Annonce