Annonce
Erhverv

Nyt skud på cannabisstammen: Tyskere vil investere 100 millioner kroner

Stifter af tyske Bohak, Hartmuth Kleiss, yderst t.v., med sønnen Robin Gerlof og Jessica Gerlof, begge ansat i familiefirmaet, der har etableret sig som del af cannabis-klyngen på Fyn. Foto: Johan Joensen
Det familieejede tyske firma Bohak har overtaget 6500 kvadratmeter væksthuse og ejendom i Haarby, hvor tyskerne bliver det nyeste cannabisskud med firmaet HCC Pharm. Familien vil investere mere end 100 millioner kroner og var med til investortræf i Dok5000 for at finde nye partnere.
Annonce

Den voksende cannabis-klynge på Fyn fik i går endnu et skud på stammen, da den familieejede, tyske virksomhed Bohak officielt satte navn på det nyeste medlem af klyngen.

Den 28 år gamle ingeniørvirksomhed har overtaget en ejendom med 6500 kvadratmeter væksthuse i Haarby, hvor familien fra Meinersen uden for Hannover vil dyrke medicinsk cannabis.

- Vi regner med at starte inden for et år og i alt investere 14 millioner euro, fortæller administrerende direktør og stifter Hartmuth Kleiss.

Den 55-årige ingeniør er på plads i Dok5000 til Cannabis Investor Summit for at finde investorer til familiens cannabis-firma, som har fået navnet HCC Pharm.

Produktionen af hampplanter er ikke ny for familien, fortæller han sammen med sin søn Robin Gerlof på 18 år, der også er med i firmaet og har taget den fem timer lange køretur med til Odense.

- Vi har arbejdet med en partner i Californien i fire år, hvor vi har været med til at udvikle deres produktion, fortæller yngste mand i firmaet, der i alt tæller 50 ansatte fordelt på en række datterselskaber.

Bohak arbejder inden for en række områder som vindenergi, kyllingeproduktion og teknologi. Et af firmaerne arbejder med en ny vandingsteknologi, som familien vil gøre brug af på Fyn.

- Vi tror på, at vi med vores teknologi kan forbedre og øge produktiviteten i planteproduktionen, så planterne bliver bedre og vokser hurtigere, samtidig med at vi mindsker risikoen for, at der går skadedyr i dem, siger Hartmuth Kleiss.

Annonce

Tyske planer skrinlagt

- Vi har ledt efter en ejendom, hvor vi fik et basis-væksthus. Det, vi fandt i Haarby, er helt perfekt, fordi vi uanset skulle starte helt forfra. Og der var ingen grund til at købe et nedlagt gartneri med en masse udstyr, vi alligevel ikke skulle bruge, siger Hartmuth Kleiss.

Han ville faktisk have startet produktionen op hjemme i Tyskland, men lovgivningen spændte ben for familien, fortæller han.

- I Tyskland skal du have to års erfaring med hampproduktion i et land, hvor det er tilladt. Det troede vi, vi havde gjort i Californien, men medicinsk cannabis-produktion er ikke tilladt i USA, men derimod kun i nogle stater, så vi kunne ikke starte i Tyskland, siger han.

I stedet blev det Fyn. I første omgang skal familien have investorer med ombord, og uanset om de ikke finder dem i Dok5000, så regner direktøren med, at der skal ansættes op mod 12 personer til anlægget på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce