Annonce
Trekantområdet

Nyt skattecenter søger 14 nye ansatte til hvidvask-enhed i Fredericia: Skattestyrelsen samarbejder med blandt andre PET

De kommende medarbejdere i skattecentret i Fredericia får blandt andet denne udsigt over Lillebælt fra deres kontorer i Port House. Skattecentret forventes at åbne i oktober 2020. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Antallet af underretninger til SØIK om mulig hvidvask er steget de senere år. Det er en af årsagerne til, at Skattestyrelsen opkvalificerer på området og laver en enhed for hvidvask i Fredericias nye skattecenter.

Fredericia: Det nye skattecenter i Fredericia, som får til huse i Port House fra oktober 2020, kommer blandt andet til at bestå af en hvidvaskenhed, som skattecentret netop nu søger 14 nye medarbejdere til.

Enheden bliver en del af et samlet hvidvaskcenter i Skattestyrelsen, som foruden Fredericia består af to enheder i Hjørring. Hvidvaskcentret er en del af regeringens plan om styrket skattekontrol og skal bekæmpe økonomisk kriminalitet, hvidvask og terrorfinansiering.

Hvidvaskenheden får til hovedopgave at analysere udvikling og tendenser indenfor den del af hvidvaskopgaven, der handler om skatte- og afgiftsunddragelse. Samtidig skal enheden hjælpe med kontrolindsatsen af de efterretninger, som hvidvasksekretariatet i SØIK (tidligere Bagmandspolitiet, red) sender til Skattestyrelsen.

Annonce

Skal opkvalificere internt

Det kommer til at foregå i et tæt samarbejde med eksempelvis SØIK, PET, Finanstilsynet og Erhvervsstyrelsen. Hvidvaskenheden kommer desuden også til at indgå i et internationalt samarbejde, da hvidvask ofte operer over landegrænser.

Baggrunden for at at styrke indsatsen mod hvidvask er, at mere opmærksomhed på hvidvask de seneste år har øget antallet af underretninger til hvidvasksekretariatet i SØIK.

- Den finansielle sektor har investeret cirka 3,5 milliarder kroner på det her område. Når mængden af data bliver for stor, så kan man måske misse noget, så derfor kommer vi også til foretage mere avanceret databearbejdning, fortæller underdirektør i Skattestyrelsen Kim Tolstrup.

Kontorchef er ansat

Det nye skattecenter i Fredericia får Helle Damgaard som kontorchef.

Hun kommer fra en stilling som filialdirektør i Nordea, hvor hun har været i mere end 32 år – senest med ansvar for Medarbejderbanken i Aarhus.

For halvandet år siden tiltrådte hun i Skattestyrelsen som kontorchef i fagområdet Person, der blandt andet har ansvaret for alle forskuds- og årsopgørelser. 1. juni 2020 tiltrådte hun som kontorchef for Hvidvaskindsats, Analyse og Koordinering i Fredericia.

Enheden i Fredericia får også en koordinerende funktion, som skal være med til at understøtte og videreuddanne Skattestyrelsens ansatte over hele landet. Skattestyrelsens egne ansatte skal løbende opkvalificeres med hjælp fra enheden i Fredericia til at blive dygtigere til at spotte de mønstre i skattesager, som kan indikere hvidvask.

- Vi skal fortsætte træningen af vores egne folk, så de ved, hvad de skal være opmærksom på, uddyber han.

Annonce

Forventer yderligere stillinger

Da der skal løses en bred vifte af opgaver, får enheden i Port House brug for mange forskellige kompetencer indenfor eksempelvis regnskab, jura og dataanalyse.


De bekymringer, nogen måske kunne have haft, er gjort til skamme. Billedet er det samme i Hjørring. Jeg oplever ikke, det er et problem at skaffe kompetent arbejdskraft, men det skal bestemt ikke afholde flere fra at ansøge.

Kim Tolstrup


Ansøgningsfristen er 30. august, men der er allerede tikket mange kvalificerede ansøgninger ind.

- Vi har fået super god respons. Tirsdag havde vi modtaget 65 ansøgninger til det, vi kalder det almindelige område, 22 til proces, 14 til uddannelse og 24 fra datafolk, oplyser Kim Tolstrup.

Og ansøgningerne er fra kvalificerede folk, selvom Fredericia ikke er en universitetsby.

- De bekymringer, nogen måske kunne have haft, er gjort til skamme. Billedet er det samme i Hjørring. Jeg oplever ikke, det er et problem at skaffe kompetent arbejdskraft, men det skal bestemt ikke afholde flere fra at ansøge, opfordrer Kim Tolstrup.

De tre enheder i Fredericia og Hjørring vil samlet beskæftige 53 ansatte. Forventningen er, at der kommer stillingsopslag om yderligere stillinger i Fredericia.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce