Annonce
Nordfyn

Nyt seniorbofælleskab: Bognæs-renovering kommer først igang til foråret

Lasse Andersen, medejer af Bognæs, håber på, at håndværkerne kan gå i krig med renoveringen af bygningerne i løbet af foråret, når alle tilladelser er i hus. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Der går formentlig et halvt år eller mere, før håndværkerne kan komme i gang med renoveringen af Bognæs-bygningerne, som skal omdannes til et seniorbofællesskab, oplyser ejere.

Bogense: På det seneste møde i Teknik- og Miljøudvalget har udvalgets fem medlemmer godkendt, at Bognæs' eksisterende bygninger kan benyttes til beboelse, samt at der kan opføres et nybyggeri til beboelse på en anden del af grunden.

Som avisen fortalte i midten af august har de lokale Meny-købmænd Lasse og Palle Andersen sammen med tømrermester Jesper Rude Hommelgaard købt den tidligere institution af Region Syddanmark.

De tre lokale erhvervsdrivende fortalte dengang, at ønsket var at lave et seniorbofællesskab ved at renovere på de eksisterende bygninger, og denne plan er nu altså kommet et skridt nærmere ved hjælp af et nyt plangrundlag. Men der går formentlig et halvt år eller mere, før håndværkere kan gå i gang, fortæller Meny-købmand Lasse Andersen.

- Selvom politikerne nikker ja til en lokalplan, så tager det et sted mellem fem og syv måneder, inden lokalplanen er kørt igennem systemet. Der er blandt andet også en høringsfase, og så skal lokalplanen godkendes igen. Jeg tænker ikke, at der er nogen problemer i noget af det, men sådan er proceduren.

Ejerne af Bognæs kan heller ikke få nogen byggetilladelse, så længe lokalplanen ikke er endelig godkendt.

- Jeg tror, at vi skal hen en gang i foråret, før vi kan komme i gang med renoveringen. Vi er i fuld gang med at planlægge det hele, så alt er klar, når alle tilladelser er på plads. Vi har snakket med en arkitekt og en rådgivende ingeniør om at få det indrettet, og så har vi selvfølgelig haft nogle møder med bestyrelsen i foreningen, der ønsker at få bygget et seniorbofællesskab. Så vi ved, hvad de gerne vil have, og hvad vi kan tilbyde, siger Lasse Andersen.

Annonce

Vi satser på i omegnen af 23-24 lejligheder, og så vil der være et fællesrum med køkken og toilet.

Meny-købmand Lasse Andersen, medejer af Bognæs.

Cirka 23-24 lejligheder

Lejlighederne i det kommende seniorbofællesskab på Vestergade 30 i midten af Bogense vil få to størrelser.

- Nogle bliver 95 kvadratmeter, og så kommer der nok også nogle stykker på 70. Fordelingen er ikke helt på plads endnu. Vi satser på i omegnen af 23-24 lejligheder, og så vil der være et fællesrum med køkken og toilet, oplyser Lasse Andersen og tilføjer:

- Nybyggeriet er ikke med i fase et. Vi har søgt om det i lokalplanen, så vi ikke skal i gang med at ændre den igen. Der er et stort område, som regionen købte til i forbindelse med, at materialepladsen blev solgt fra campingpladsen. Planen er, at der også skal bygges lejligheder derover. Det kan sagtens være, at der også skal være seniorbofællesskab der, men almindelig lejeboliger er heller ikke udelukket. Seniorbofællesskabet har tilkendegivet, at de ikke har noget imod det. Vi satser på at opføre cirka 14 lejligheder.

Stor efterspørgsel

Kurt Holmsted, formand for Seniorbofællesskabsforeningen Bognæs (kommer den til at hedde, red), har fået rigtig mange henvendelser vedrørende Bognæs-projektet.

- Der har været meget stor interesse, og jeg har skrevet 20-30 stykker op. Der er os, der står for registreringen, og dem, der er interesseret, skal melde sig ind i vores forening, siger han.

Foreningen, der i dag har cirka 70 medlemmer, havde oprindeligt planer om at opføre et seniorbofællesskab på Fiona-grunden i samarbejde med Bogense Boligforening, men Nordfyns Kommune ønskede ikke at støtte byggeriet af almennyttige boliger.

Hvornår, beboerne flytter ind i det nye seniorbofælleskab i det tidligere Bognæs, er endnu for tidligt at sige, men håbet er i starten af 2021.

Efter 34 år som hjemsted og aktivitetscenter for fysisk og psykisk handicappede voksne lukkede og slukkede Handicapcenter Bognæs på Vestergade den 1. juni 2017.

Bognæs var i sin tid normeret til 26 beboere og havde 55 ansatte. Foto: Emil Hermann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce