Annonce
Erhverv

Nyt selskab vil presse danske bredbåndspriser i bund

Et nyt selskab, Fastspeed, vil forsøge at presse priserne på bredbånd i bund med et simplere koncept.

Fra på mandag får forbrugere på jagt efter en bredbåndsforbindelse en ny valgmulighed.

Selskabet Fastspeed går nemlig til angreb på markedet med et nyt koncept, der skal lokke kunder fra de etablerede udbydere.

- Vi tilbyder kun ét produkt, forklarer direktør Jens Raith.

Og det produkt er en bredbåndsforbindelse på 1000 megabit i sekundet til 249 kroner per måned.

Skal man have samme hastighed hos YouSee, Fullrate eller Hiper skal man af med mellem 339 og 499 kroner per måned.

Modsat hos Fastspeed kan man hos disse selskaber dog vælge en langsommere forbindelse til priser ned til 249 kroner per måned.

Ifølge Jens Raith er Fastspeeds koncept, at de tilbyder et mere simpelt produkt til en lavere pris.

- Vi har skrottet alle tillægsydelser og tjenester. Vi tror helt grundlæggende, at slutbrugerne selv kan finde ud af, hvad de vil bruge deres bredbånd til, siger han.

I første omgang har Fastspeed lejet sig ind på TDC's coax-net, hvilket vil sige, at bredbåndsforbindelsen bliver leveret via ens kabel-tv-stik.

Det betyder, at omkring en million husstande kan få leveret en bredbåndsforbindelse fra Fastspeed.

Ifølge Jens Raith håber selskabet i fremtiden at kunne levere til endnu flere husstande gennem elselskabernes fibernet.

Han garanterer samtidig, at prisen på 249 kroner vil forblive de næste mange år.

- Det er ikke et kom-ind-ad-døren-tilbud. Det er vores forretningsmodel, siger han.

Bag ved Fastspeed står Peter Mægbæk, der tidligere har sat sit præg på telebranchen.

Peter Mægbæk var med til at stifte bredbåndsselskabet Fullrate i 2005, som fire år senere blev opkøbt af TDC.

Senere var han med til at stable mobilselskabet Plenti på benene, der også endte med at blive slugt af TDC i 2017.

Han er i dag bestyrelsesformand i Fastspeed, som er startet op med blandt andre Jens Raith, der har erfaring fra TDC, Yousee og Berlingske Media.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce