Annonce
Erhverv

Nyt selskab vil presse danske bredbåndspriser i bund

Et nyt selskab, Fastspeed, vil forsøge at presse priserne på bredbånd i bund med et simplere koncept.

Fra på mandag får forbrugere på jagt efter en bredbåndsforbindelse en ny valgmulighed.

Selskabet Fastspeed går nemlig til angreb på markedet med et nyt koncept, der skal lokke kunder fra de etablerede udbydere.

- Vi tilbyder kun ét produkt, forklarer direktør Jens Raith.

Og det produkt er en bredbåndsforbindelse på 1000 megabit i sekundet til 249 kroner per måned.

Skal man have samme hastighed hos YouSee, Fullrate eller Hiper skal man af med mellem 339 og 499 kroner per måned.

Modsat hos Fastspeed kan man hos disse selskaber dog vælge en langsommere forbindelse til priser ned til 249 kroner per måned.

Ifølge Jens Raith er Fastspeeds koncept, at de tilbyder et mere simpelt produkt til en lavere pris.

- Vi har skrottet alle tillægsydelser og tjenester. Vi tror helt grundlæggende, at slutbrugerne selv kan finde ud af, hvad de vil bruge deres bredbånd til, siger han.

I første omgang har Fastspeed lejet sig ind på TDC's coax-net, hvilket vil sige, at bredbåndsforbindelsen bliver leveret via ens kabel-tv-stik.

Det betyder, at omkring en million husstande kan få leveret en bredbåndsforbindelse fra Fastspeed.

Ifølge Jens Raith håber selskabet i fremtiden at kunne levere til endnu flere husstande gennem elselskabernes fibernet.

Han garanterer samtidig, at prisen på 249 kroner vil forblive de næste mange år.

- Det er ikke et kom-ind-ad-døren-tilbud. Det er vores forretningsmodel, siger han.

Bag ved Fastspeed står Peter Mægbæk, der tidligere har sat sit præg på telebranchen.

Peter Mægbæk var med til at stifte bredbåndsselskabet Fullrate i 2005, som fire år senere blev opkøbt af TDC.

Senere var han med til at stable mobilselskabet Plenti på benene, der også endte med at blive slugt af TDC i 2017.

Han er i dag bestyrelsesformand i Fastspeed, som er startet op med blandt andre Jens Raith, der har erfaring fra TDC, Yousee og Berlingske Media.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];