Annonce
Nordfyn

Nyt samlingsrum: Mælkevejens nye fantasi-krinkelkroge

Christoffer på fem år, pædagog Dorthe Jensen, Lauge på tre år, Thea på fire år og Alexander på fem år er enige om, at der er blevet flot og meget sjovere at lege i deres børnehave. Foto: Thomas Gregersen

Et stort samlingsrum i Børnehuset Mælkevejen er forvandlet til små hyggelige sanseoplevelser, der giver masser af mulighed for leg.

Søndersø: Siden efterårsferien er der blevet malet, bygget og forvandlet i børnehuset på Mejerivej, og i fredags kunne håndværkerne så pakke sammen, og lade børnene indtage et fantasiunivers med et slot, små indbydende legehuler og hyggelige rum til læring.

Det er firmaet Sommer Larsen, der har stået for den magiske forvandling af det store rum, og forandringen er allerede faldet i god jord hos både børn og voksne.

- Det store fælles rum har altid været sådan lidt svært at bruge, fordi det bare indbød til sådan nogle lidt vilde og meget højlydte lege, hvor børnene løb rundt efter hinanden. Det nye rum indbyder til fordybelse, brug af sanserne og træning af børnenes grovmotorik, fortæller Dorthe Jensen fra Mælkevejen.

Sommer Larsen er specialister i at skabe fantasifulde og farverige universer, og står blandt andet bag spøgelseshuset i Legoland, den sydlandske bystemning i Lalandia Billund og børneafdelinger på flere af landets sygehuse.

Kendetegnet er bløde og lidt skæve linjer, glade kraftige farver og små spændende detaljer, man kan gå på opdagelse i.

Annonce
Under trappen op til de store børnehavebørn er der indrettet små huler, hvor børnene kan bruge deres sanser og udfordre motorikken. Foto: Thomas Gregersen

Farverigt univers

- Vi har virkelig manglet de her små rum, hvor vi kan dele børnene op i forskellige mindre læringsgrupper. Så kan vi sidde og læse med dem og give dem ro til at fordybe sig, fortæller Dorthe Jensen.

Det er dagtilbudsleder Lillian Andersen, der har fået idéen til at lade Sommer Larsen stå for indretningen, og børnehuset har selv været med til at slå mange af stregerne i processen.

Børnene kan kravle ind i de små huler, hvor der forskellige steder er et lammeskind, et spejl og masser af små kighuller.

- Vi har blændet en dør ud til garderoben, hvor børnene nu i stedet kan kravle ud i et lille tårn, og kigge ud på det der sker i det andet rum, siger Dorthe Jensen.

Thea på fire år er vild med det nye farverige univers med et højt prinsesseslot og masser af gemmesteder.

- Det hele er sjovt og flot, mener hun. Det er Alexander og Christoffer på fem år enige i. De synes, børnehusets fællesrum er blevet meget mere spændende at lege i.

- Man kan også bare ligge ned og slappe af derinde, siger Christoffer.

Der er også et bondegårdstema i de små huler, hvor børnehuset vil købe en lille trillebør og andet legetøj, der passer ind i miljøet, fortæller Dorthe Jensen. Foto: Thomas Gregersen
Firmaet Sommer Larsen, der har stået for udsmykning og indretning har også stået bag Haunted House i Legoland og det sydlandske landsbymiljø i Lalandia Billund. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce