Annonce
Faaborg-Midtfyn

Nyt samarbejde skal sikre skoleorkester på Broskolen

Musik og kor fylder allerede meget på Broskolen, og fra næste skoleårs start kan skolen også få et skoleorkester. Arkivfoto

Årslev/Ferritslev: Går du med en lyst eller lige frem et ønske om at spille i et orkester, så kan det inden længe blive til virkelighed. I hvert fald hvis du er elev på Broskolen.

Skolen, med afdelinger i Årslev og Ferritslev, har indgået et samarbejde med Faaborg-Midtfyn Musikskole om projektet "OrkesterMester". Det landsdækkende projekt sigter på at opbygge orkestre på skoler, der ikke i forvejen har et skoleorkester.

10 skoler i landet får mulighed for at deltage i projektet, der er økonomisk støttet af Nordeafonden, og forleden sagde politikerne i Kultur- og Lokalsamfundsudvalget god for, at partnerskabet mellem musikskolen og Broskolen søger om at blive én af de 10 udvalgte til projektet.

Der er tale om et fireårigt forløb, og det er et krav, at kommunen som minimum skal skyde 400.000 kroner ind i perioden, og beløbet har musikskolen faktisk allerede fundet på budgettet for 2017. De er fundet i puljen til samarbejde med andre aktører, og de skal udgøre kommunens bidrag de næste fire år.

Blandt samarbejdspartnerne i "OrkesterMester" er DR Symfoniorkester, og det ventes skudt i gang med indgangen til skoleåret 2018/2019.

Faaborg-Midtfyn Musikskole har i forvejen et samarbejde om skoleorkester med Nordagerskolen i Ringe og Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse, og forventningen er, at samarbejdet med Broskolen også fortsætter efter, at projektet er udløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Annonce