Annonce
Odense

Nyt samarbejde skal få fynske unge i teatret

Projektet "Med ungdomsskolen i teatret" skal forsøge at få flere fynske unge til at gå i teatret. Det skal blandt andet ske ved at give de unge mulighed for at se forestillinger og opleve livet bag scenen. Bag projektet står Odense Teater og de fynske ungdomsskoler. Arkivfoto: Morten Pedersen
Odense Teater har indgået et samarbejde med de fynske ungdomsskoler for at få flere unge til at gå i teatret. Projektet hedder ”Med ungdomsskolen i teatret” og løber af stablen det næste år.
Annonce

Odense: Flere fynske unge skal gå i teatret. Her skal de både se forestillinger og opleve livet bag scenen. Det er tanken bag et nyt projekt, som Odense Teater og de fynske ungdomsskoler står bag.

- På Odense Teater er vi altid på udkig efter gode projekter, der kan hjælpe os med at få nye publikummer i teatret. Og samarbejdet med de fynske ungdomsskoler kan være med til at få nogle unge i teatret, som måske ikke var kommet af sig selv, siger Line Simonsen, der er koordinator for skolesamarbejde på Odense Teater.

Idéen til projektet, som går under navnet ”Med ungdomsskolen i teatret”, er udsprunget af det allerede eksisterende tilbud Klub_U, som er Odense Teaters klub for unge, der blandt andet inviterer de unge til at opleve teatret som arbejdsplads og prøve kræfter med skuespillerhåndværket.

Annonce

Nye muligheder for de unge

Bag Klub_U står Odense Teater og de to ungdomsskoler fra Faaborg-Midtfyn og Nyborg. Med projektet ”Med ungdomsskolen i teatret” vokser samarbejdet imidlertid til at inkludere samtlige fynske ungdomsskoler.

- Det giver rigtig god mening at skabe netværk på kryds og tværs af kommunerne. Det åbner nye muligheder for de unge, uanset hvor de kommer fra, siger Ane Clement-Nørætt fra Faaborg Midtfyns Ungdomsskole, mens Jesper Nielsen fra Ungdomsskolen i Nyborg peger på, at projektet kan hjælpe de unge til at opdage teaterkulturen.

- Vi kan se, at der er unge, der ikke selv kommer i teatret, fordi de ikke har prøvet det før, og er i tvivl om koderne og hvad man siger og gør. Vi håber med dette projekt at fjerne de forhindringer for de unge, så de hurtigt kan vokse ud af projektet igen og selv tage i teatret med deres venner, siger Jesper Nielsen.

Projektet går i gang fra august og løber i 2020-2021-sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce