Annonce
Odense

Nyt samarbejde: Sejl med Aafarten og spis på Bondestuen

Direktør i Odense Aafart Eva Pasgaard og medejer af Bondestuen, Jan Arentoft, ser frem til det nye samarbejde, der bliver godt for begge parter. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Odense Aafart har siden i fredags atter kunnet sejle med turbådene og har fundet en ny samarbejdspartner i Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard.
Annonce

Med corona-betinget forsinkelse indledte Odense Aafart i fredags turbådenes sæson. Turen fra Munke Mose til Erik Bøghs Sti i Fruens Bøge foregår nu atter planmæssigt i timedrift, om end bådene kun må være halvt fyldte. Det vil sige 45-50 mennesker pr. tur.

Når H.C. Andersen eller Riborg Voigt lægger til i Fruens Bøge, har publikum nu fået et nyt tilbud: Man kan gå op gennem skoven til Søndre Boulevard, og der vil Restaurant Bondestuen være klar med en gratis øl eller vand til maden, hvis man viser billetten fra Odense Aafart. Som i øvrigt ikke behøver være fra samme dag.

Samarbejdet med Bondestuen er nyt, og Aafarten har i flere år haft en lignende aftale med Restaurant Carlslund, der ligger i samme afstand fra anløbsstedet ved Erik Bøghs Sti som Bondestuen. Carlslund er efter en konkurs indtil videre lukket, men hvis og når, restauranten åbner igen, vil samarbejdet med Aafarten blive genoptaget.

Det fortæller Eva Egebjerg Pasgaard, direktør for Odense Aafart.

- Bondestuen har fået en ny identitet og en vigtig ny aktør. En interessant samarbejdspartner for os, siger hun.

Aafarten og Bondestuen

Odense Aafart sejler igen med afgang hver time fra Munke Mose til en pris af 95 / 65 kr.

Turbåden lægger til ved Erik Bøghs Sti i Fruens Bøge, og herfra er der en kort spadseretur til Restaurant Bondestuen på Søndre Boulevard.

Hvis man bestiller mad på Bondestuen kan man få en gratis øl/vand ved at fremvise billetten fra Aafarten. Den behøver ikke at være fra samme dag.

Annonce

Ny terrasse

I januar genåbnede Bondestuen efter en renovering og med nye ejere. En af disse, Jan Arentoft, kender i forvejen Eva Pasgaard fra diverse netværkssammenhænge, så idéen om et samarbejde lå lige for. Der var hele tiden lagt op til, at også Carlslund skulle være del af samarbejdet som et trekløver, der kunne sende kunder videre til hinanden, men så kom corona-krisen og sendte Carlslund til tælling.

Også på Bondestuen har corona-månederne været svære at komme igennem.

Medejer Jan Arentoft fortæller, at man havde en fin februar, men så kom tvangsnedlukningen. Nu er Bondestuen dog klar igen og rustet til bedre tider. Blandt andet med en ny terrasse med plads til 160 gæster. Heraf de 70 under en overdækning, som forventes klar om en måneds tid.

- Og fra midt i juni åbner vi for aftenservering af mad torsdag, fredag og lørdag, siger Jan Arentoft, der også kan fortælle om planer for levende musik senere på sommeren på restauranten lige over for Odense Zoo. Første arrangement af den slags er lørdag d. 27. juni med duoen Frank & Jonas, der skal akkompagnere spisningen af helstegt pattegris, og det arrangement er allerede udsolgt.

Annonce

Styrket gennem krisen

Hos Odense Aafart er samarbejdet med restauranter som Bondestuen et udtryk for, at man gerne vil optimere oplevelsen og byde på mere end den i sig selv smukke og halv time lange tur fra Munke Mose til Fruens Bøge.

- Vi vil gerne tilbyde folk en heldagsoplevelse og ikke kun tur retur, siger åfarts-direktør Eva Egebjerg Pasgaard.

Selv om det har været nogle hårde måneder med stærkt nedsatte indtægter, og selv om der kun må sejles med begrænset passagertal, er hun fortrøstningsfuld.

- I marts stod vi og kiggede frem mod noget, der kunne ligne halvandet år uden indtægter, men nu er vi igennem, og jeg drømmer faktisk om at kunne tilbagebetale de hjælpepakke-penge, vi har modtaget, siger hun.

- Jeg vil tro, at vi om tre år ligefrem kan se, at vi er kommet styrket ud af det, for krisen har betydet, at vi har fået trimmet virksomheden, og så har vi været gode til at tænke ud af boksen og få nye ideer, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Hun peger blandt andet på et plakatsalg, der indbragte omkring 120.000 kr., og på de forskellige vandcykel-events med blandt andet quiz og gin & tonic, der er foregået i Aafartens regi.

Aftalen med Bondestuen blev lavet allerede inden krisen, men er så endnu et eksempel på, at der hele tiden bliver sat nye skibe i søen hos Odense Aafart.

Odense Aafart begyndte at sejle igen i fredags. Dog må der kun være det halve antal passagerer af, hvad der plads til på bådene. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Odense Aafart og Bondestuen er nye samarbejdspartnere: Direktør i Odense Aafart Eva Pasgaard og medejer af Bondestuen, Jan Arentoft. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Bondestuen på Sdr. Boulevard i en vinterlig udgave. Der er sket en del, siden billedet blev taget i januar. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce